SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Un grup de elevi și un PROFESOR acceptă propunerea unui elev băut să îi ducă cu mașina. Rezultatul nu este suprinzător

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA: Un grup de elevi și un PROFESOR acceptă propunerea unui elev băut să îi ducă cu mașina. Rezultatul nu este suprinzător
Publicat: 17/06/2014, 19:05
Actualizat: 03/02/2019, 21:38

Potrivit rezultatelor comunicate Poliției, marți, de către Serviciul de Medicină Legală Vaslui, elevul de 16 ani de la un liceu din Huși, Răzvan Bordea, care, în urmă cu zece zile a provocat un accident în urma căruia alți 11 elevi și un profesor au fost răniți, era băut atunci când conducea mașina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu toate acestea, polițiștii vasluieni nu-l vor cerceta penal și pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având în vedere că alcoolemia din sânge constatată la spital după accident este sub limita legală ce s-ar încadra la infracțiune.

„Rezultatul analizelor de laborator la momentul prelevării de mostre biologice arată că minorul avea o îmbibație alcoolică de 0,6 la mie. În aceste condiții, nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană având o alcoolemie peste limita legală, respectiv 0,8 la mie”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

În prezent, Răzvan Bordea este cercetat penal de către polițiști pentru conducere fără permis și o infracțiune de vătămare corporală din culpă, profesorul și zece elevi răniți spunându-le anchetatorilor că nu vor depune plângere împotriva elevului din cauza căruia au ajuns la spital.

În seara de 7 iunie, 12 elevi de clasa a X-a de la Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși și dirigintele lor, profesorul de istorie Costin Clit, au ajuns la spital cu fracturi, traumatisme și contuzii, în urma unui accident provocat de unul dintre minori, care conducea mașina părinților în timp ce adolescenții se întorceau de la un picnic. Elevii și profesorul fuseseră la un picnic pe un câmp din apropierea municipiului Huși și se întorceau pe jos spre oraș. La un moment dat, unul dintre elevi, un adolescent de 16 ani, a văzut mașina tatălui său, o Dacia Pick-up, într-o parcelă deținută de către părinții săi, și a decis să își conducă profesorul și colegii până în oraș.

Pe un sector de drum care făcea legătura între o suprafață de vie și o stradă din municipiul Huși, adolescentul aflat la volan a lovit cu roata autoturismului o piatră, astfel încât toți cei 11 elevi aflați pe platforma din spate a mașinii au fost aruncați pe jos, iar apoi autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului, cei 12 elevi și profesorul acestora au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Municipal Huși, cu două excepții toți necesitând spitalizarea. Medicii au stabilit că doi dintre elevi aveau fractură de piramidă nazală, profesorul avea fractură de antebraț, iar ceilalți adolescenți au suferit traumatisme sau contuzii.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huși, în prezența polițiștilor, au recoltat probe biologice adolescentului aflat la volan pentru a se stabili dacă era băut în momentul producerii accidentului.

Pe lângă cercetările polițiștilor, o comisie din cadrul Colegiului Național „Cuza Vodă” Huși desfășoară propria anchetă internă, fiind vizați profesorul de istorie care i-a însoțit pe elevi la picnic și s-a urcat în mașină alături de elevul băut aflat la volan, precum și adolescentul care a provocat accidentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”