Se schimbă regulile de circulație! Cum va trebui să acordați prioritate în sensul giratoriu de acum înainte. Titi Aur: ”Va fi greu de aplicat”

Se schimbă regulile de circulație! Cum va trebui să acordați prioritate în sensul giratoriu de acum înainte. Titi Aur: ”Va fi greu de aplicat”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 27/10/2022, 16:41

Regulile de circulație pentru sensul giratoriu vor fi modificate, la fel și definiția, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier. 

Se schimbă regulile de circulație pentru sensul giratoriu.

„Circulația în sens giratoriu, în intersecția cu sens giratoriu cum a fost denumită până acum, este destul de complicată și de greu de reglementat ca să se poată circula fără niciun fel de probleme. Schimbarea definiției poate să regleze puțin, dar nu definitiv. Teoretic, schimbarea definiției poate ajuta, dar mai ales în cazul în care avem de dat un verdict la un accident, cine cum a avut prioritate.

Se reglementează foarte clar – cel din stânga trebuie să îi dea prioritate celui de pe banda din dreapta. Dar eu pun următoarea problemă – dacă se pune unul pe banda din dreapta, la un sens giratoriu cu două sau trei benzi și merge continuu fără să oprească, se învârte practic în sensul giratoriu, atunci va avea prioritate continuă pentru că cei care vin din dreapta care intră în sensul giratoriu trebuie să îi acorde prioritate, iar cel care e în stânga și vrea să iasă în dreapta trebuie să îi acorde prioritate.

Deci și în această situație tot se va ajunge la mica înțelegere. Din păcate, sensul giratoriu care e o intersecție foarte sigură și care reduce foarte mult numărul de accidente grave complică această stare de cine are prioritate și oricum am face se ajunge la mica înțelegere.

Nu poți reglementa cu reguli perfecte și atunci vine capitolul din spate, știința, cum să circulăm corect, și educația și politețea. Hai să facem toți într-un fel încât să circulăm toți în regulă și să nu mergem pe încăpățânare, pentru că și această regulă va avea o problemă, dar cel puțin va fi definiția foarte clară.

Se renunță la termenul intersecție, și atunci sensul giratoriu devine o zonă reglementată cu specific foarte clar, în această zonă e ca și cum ar fi un drum care se tot învârte în jurul mijlocului sensului giratoriu și cei care vin și intră trebuie să acorde prioritate, iar cei care vor ieși trebuie să fie cât mai pe dreapta dacă nu să acorde prioritate celui care merge prin dreapta.

Regula e clară, dar va fi greu de aplicat”, a explicat Titi Aur.

Noile modificări, necesare pentru reducerea numărului de accidente

Regulile de circulație pentru sensul giratoriu vor fi schimbate, la fel şi definiția, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier.

Conform proiectului de lege, parlamentarii vor să schimbe definiția sensului giratoriu ca să nu mai existe „interpretări” şi astfel să fie redus numărul accidentelor rutiere.

Potrivit noii definiții, „participantul la trafic încadrat pe banda a doua, care dorește să părăsească sensul giratoriu la a doua ieșire, trebuie să acorde prioritate vehiculelor încadrate pe banda întâi, deoarece aceste autovehicule se deplasează în cadrul sensului giratoriu”.

Din noua definiție a sensului giratoriu va fi eliminată ideea de intersecție.

În prezent, Codul Rutier include în categoria intersecțiilor cu circulație dirijată și intersecțiile în care circulația se desfășoară în sens giratoriu.

Potrivit parlamentarilor, Codul Rutier actual nu reglementează și situația în care în sensul giratoriu sunt mai multe benzi de circulație, iar prevederile legislative din prezent pot produce confuzie și erori prin greșita definire a sensului giratoriu ca fiind o intersecție.

Iniţiatorii proiectului de lege sunt senatorii USR Negoi Eugen-Remus, Vicol Costel, Vlad Sergiu Cosmin, dar şi deputaţii USR Botez Mihai-Cătălin şi Chichirău Cosette-Paula, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere