Secretara unei primării din Vaslui, sechestrată de primar în arhivă. Motivul este greu de bănuit

Secretara unei primării din Vaslui, sechestrată de primar în arhivă. Motivul este greu de bănuit
Publicat: 24/03/2015, 17:32

Primarul comunei vasluiene Gherghești, Nixon Ibănescu, a sechestrat-o pe secretara instituției într-unul din birourile primăriei unde este păstrată arhiva, încuind ușa pe dinafară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Edilul ar fi recurs la această măsură extremă după ce secretara Adina Capră ar fi rupt o filă dintr-un registru de evidență al dispozițiilor date de către primar. De altfel, Nixon Ibănescu a sunat ulterior la Prefectura Vaslui, unde l-a înștiințat pe conducătorul instituției că nu o eliberează pe secretară până când un reprezentant al Prefecturii nu se va duce la Primăria Gherghești pentru a constata ilegalitatea comisă de secretară.

Ulterior, primarul l-a contactat telefonic și pe polițistul din comună, în timp ce un alt angajat al primăriei a sunat la numărul de urgență 112, anunțând că secretara este sechestrată într-unul din birourile instituției.

„În momentul în care polițiștii de la Postul Gherghești și cei ai Secției de Poliție Rurală Iana au ajuns la sediul primăriei, secretara și primarul se aflau pe holurile instituției, având discuții în contradictoriu. Primarul a afirmat că doamna secretară a distrus un înscris dintr-un registru, în timp ce femeia a declarat că nu a fost lăsată să părăsească incinta primăriei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele primarului Nixon Ibănescu pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Totodată, secretara Adina Capră va fi cercetată penal pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase