Secretarul de Stat MAI anunță: În martie au intrat în România 300.000 de persoane. Cei mai mulți români au venit din Italia

Redactor:
Gandul
Secretarul de Stat MAI anunță: În martie au intrat în România 300.000 de persoane. Cei mai mulți români au venit din Italia
Bogdan Despescu,, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne Bogdan Despescu susține că în luna martie au intrat în România 300.000 de persoane, din care 250.000 sunt cetățeni români, cea mai mare parte dintre aceștia venind din Italia, 50.000.

„Toți cei care vin (n. r. în țară) sunt supuși regulilor. Nu vom face excepție. Toți intră în procedura de triere, vor urma procedura, după caz, izolare sau carantinare, astfel încât să îi protejăm pe toți cetățenii români împotriva răspândirii acestui coronavirus. (…) Nu se aplică procedura izolării sau carantinare celor care sunt în tranzit”, a susținut Bogdan Despescu la Digi 24.

De asemenea, acesta a explicat și ce se întâmplă la punctele de frontieră din România, menționând că cele de mai aglomerate sunt cele din vestul țării.

„Vrem să asigurăm în cotinuare transportul de mărfuri pentru a asigura bunurile de consum cetățenilor. S-au atribuit anumite culoare, atât în interior, cât și în exterior, în alte țări. Ne corelăm cu toți vecinii și partenerii noștri. Cel mai intens trafic este pe ruta cu Ungaria. În ultima perioadă transportul de mărfuri a fost unul intens. Astăzi (n. r. 1 aprilie 2020), în jurul orei 18.00, era o coloană de șapte kilometri la punctul de frontieră Nădlac 1, unde se lucra pe șapte artere de intrare în România”, a mai explicat secretarul de stat.

De asemenea, acesta a accentuat și faptul că România menține relații foarte bune cu toți partenerii în ceea ce privește rutele de transport al mărfurilor.

 

 

 

Inchide