Secretarul general al CJ Hunedoara, audiat la DNA „în calitate de suspect”

Secretarul general al CJ Hunedoara, audiat la DNA în calitate de suspect
Publicat: 10/02/2015, 21:29

Secretarul general al Consiliului Județean Hunedoara, Dan Daniel, a ieșit, marți seară, din sediul DNA Alba Iulia, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore într-un dosar care ar viza fapte de corupție comise la organizarea concursului pentru postul de director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, dosar în care au fost audiate și directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, șefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, și șefa Biroului Administrație Publică Locală, Mihaela Ștefan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dan Daniel a spus că nimeni nu a fost reținut, dar a precizat că nu are voie să ofere detalii despre dosar întrucât așa i-au solicitat procurorii.

Întrebat în ce calitate a fost chemat la DNA, Dan Daniel a răspuns: „În calitate de suspect”. De asemenea, întrebat dacă a fost pus sub control judiciar, el a negat.

Secretarul general al CJ Hunedoara a adăugat că urmează să revină la DNA pentru alte audieri, menționând că acum au fost audiate și persoane pe care nu le cunoaște, dar și angajați ai CJ Hunedoara.

Marți dimineață, procurorii DNA au făcut percheziții la șapte adrese din județul Hunedoara, între care sediul Consiliului Județean și cel al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Surse judiciare declarau că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupție la organizarea concursului pentru postul de director al DGASPC, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

În urma perchezițiilor, directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, a fost ridicată de către procurori și dusă la DNA Alba pentru audieri. De asemenea, la audieri au fost duși secretarul general al CJ Hunedoara, Dan Daniel, după ce în cursul dimineții procurorii DNA au sigilat biroul acestuia și au făcut percheziții la sediul CJ, dar și șefa Serviciului Corpului de Control al CJ, Dana Gîrjob, și șefa Biroului Administrație Publică Locală, Mihaela Ștefan, în birourile cărora au fost făcute, de asemenea, percheziții.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, declara că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia.

Întrebată dacă perchezițiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcției de director general al DGASPC, Ionela Lazăr spunea că acel concurs a fost organizat la București și că nu are cunoștință despre motivul perchezițiilor.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcția de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcții, concurs câștigat de Monica Georgescu.

Consiliul Județean Hunedoara este condus interimar de vicepreședintele CJ Dorin Gligor, după ce fostului președinte al instituției Mircea Moloț i-a încetat mandatul, în condițiile în care instanța supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloț a fost reținut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupție. În același dosar sunt cercetați și vicepreședintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloț, Roberto Patrik Venter, și alți doi oameni de afaceri, Vasile Axinte și Emanoil Milică Pup.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer