Șeful ASPA acuză organizațiile care adoptă maidanezi că îi exportă pentru a fi folosiți la filme pentru adulți. Câți câini comunitari au fost eutanasiați

Redactor:
Andreea Ofițeru
Șeful ASPA acuză organizațiile care adoptă maidanezi că îi exportă pentru a fi folosiți la filme pentru adulți. Câți câini comunitari au fost eutanasiați
Răzvan Băncescu, șeful de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, acuză organizațiile neguvernamentale care au adoptat câini maidanezi din București că îi exportă în străinătate, unde animalele sunt folosite pentru filmele porno.

90% din câinii care pleacă din România spre adopție în străinătate ar fi folosiți în alte scopuri decât cele declarate de ONG-uri, respectiv pentru experimente și zoofilie, a spus Băncescu. Conform șefului ASPA, majoritatea câinilor din România ar ajunge în bordeluri pentru zoofili din Germania și Danemarca.

Șeful ASPA a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă în care prezenta evoluția Planului de măsuri pentru gestionarea câinilor fără deținător din Municipiul București.

Băncescu a precizat că sunt unele organizații pentru protecția animalelor care au adoptat câini și i-au trimis în străinătate, unde animalele erau folosite la filmele pentru adulți. Băncescu a spus că își bazează declarațiile pe niște fotografii pe care le va prezenta presei și care sunt dovezile lui pentru acest fapt.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Răzvan Băncescu a spus că Primăria Capitalei a  capturat peste 51.200 de maidanezi din octombrie 2013 până în prezent. Au mai rămas de capturat circa 4.000 de câini. Dintre animalele capturate,  circa 23.000 au fost adoptați, 2.000 se află în adăposturi,  iar restul de 26.000 de câini au fost eutanasiați.

În 2013, Primăria Capitalei  a estimat că sunt în Capitală sunt circa 64.000 de câini. Băncescu spune că în prezent, deși au fost capturați doar 51.000 de câini, au rămas pe străzi doar 4.000 de câini.

Din cei 51.200 de câini strânși de pe străzi, din Sectorul 1 au fost ridicați 7.560, din Sectorul 2 – 11.897, din Sectorul 3 – 8.374, din Sectorul 4 – 6.364, din Sectorul 5 – 8.470 și din Sectorul 6 – 9.235, a spus Răzvan Băncescu, în conferința de presă în care a prezentat rezultatele Planului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, început în octombrie 2013.

Băncescu a precizat că 23.000 de câini au fost adoptați din octombrie 2013, iar 6.400 dintre adopții au fost deja verificate. Alți 16.700 de câini cu stăpân au fost sterilizați prin programul Primăriei Capitalei, iar în cadrul programului au fost primite 17.600 de sesizări.

În luna decembrie 2014 a fost înregistrat cel mai redus număr de persoane mușcate de câini fără stăpân din ultimii 30 de ani, respectiv 89, ceea ce înseamnă că numărul incidentelor s-a redus cu 90 la sută față de nivelul maxim atins în decembrie 2000, când au fost raportate 948 de incidente, a mai spus Băncescu.

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide