Șeful Autorității Electorale Permanente, infectat cu SARS-CoV-2 înainte de alegeri!

Șeful Autorității Electorale Permanente, infectat cu SARS-CoV-2 înainte de alegeri!
Șeful Autorității Electorale Permanente, infectat cu SARS-CoV-2 înainte de alegeri!
Publicat: 01/12/2020, 21:58
Actualizat: 01/12/2020, 21:58

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a contractat virusul SARS-CoV-2, fiind confirmat cu boala pe 1 decembrie, cu cinci zile înainte de alegerile parlamentare.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă, precizând că „oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu «Dr. Nicolae Kretzulescu«, al cărui rezultat a ieșit negativ”.

Președintele AEP, confirmat cu noul COVID-19

„Precizăm că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda. Dat fiind acest context, președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) și dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun”, potrivit sursei citate.

Premieră absolută la alegerile parlamentare: AEP implementează soluția blockchain pentru monitorizarea prezenței la vot și centralizarea datelor

Autoritatea Electorală Permanentă a adoptat o hotărâre prin care a fost aprobată, în premieră, o soluție tehnică de ultimă oră pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie. Este vorba despre implementarea soluţiei tehnice de blockchain în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal şi în Sistemul informatic de centralizare a datelor din procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării.

„Aprobarea implementării respectivei soluţii tehnice s-a făcut la propunerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în vederea creşterii rezilienţei sistemului electoral românesc, precum şi a încrederii alegătorilor şi competitorilor electorali în integritatea datelor şi informaţiilor înregistrate în cele două sisteme informatice administrate de AEP cu sprijinul STS”, se arată într-un comunicat al Autorităţii.

Hotărârea AEP a fost publicată vineri, 27 noiembrie, în Monitorul Oficial. (MAI MULTE DETALII AICI)