Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost REȚINUT, într-un dosar de corupție

Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost REȚINUT, într-un dosar de corupție
Publicat: 07/10/2014, 04:53

UPDATE 19:08 Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu, a fost reținut în această seară de procurorii DNA. El a fost audiat în timpul zilei, iar în cursul dimineții au avut loc percheziții la sediul Consiliului Județean, precum și la domiciliul lui Căncescu.

UPDATE 14:50 Șeful CJ Brașov, Aristotel Căncescu este audiat de procurorii DNA, după ce în cursul dimineții au avut loc mai multe percheziții la domiciliul acestuia și la Consiliul Județean unde biroul președintelui a fost sigilat. De asemenea, audiat este și vicepreședintele CJ, Mihai Pascu.

UPDATE 9.03 Procurorii DNA au sigilat, luni dimineață, biroul președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, care nu ajuns încă la sediul instituției, iar la ora transmiterii acestei știri fac percheziții în biroului vicepreședintelui CJ Mihai Pascu.

„La ora 8.20, când am ajuns eu, colegele mele erau pe hol , iar biroul președintelui CJ era sigilat. Deocamdată nu am putut intra acolo. Acum procurorii sunt în biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Mihai Pascu”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Mihaela Ticomban, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Brașov.

Ea a precizat că până la ora transmiterii acestei știri Aristotel Căncescu nu ajunsese la sediul Consiliului Județean.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Procurorii DNA fac luni pecheziții la Consiliul Județean Brașov și la locuințele președintelui și vicepreședintelui CJ, într-un dosar în care sunt vizați mai mulți funcționari, pentru fapte de corupție, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, procurorii anticorupție ridică mai multe documente de la Consiliul Județean Brașov și de la locuințele președintelui CJ, Artistotel Căncescu (PNL), și vicepreședintelui Mihai Pascu.

Direcția Națională Anticorupție arată, într-un comunicat de presă, că perchezițiile au loc la 15 adrese din municipiul Brașov și din localități învecinate, din care două la instituții publice de interes local, trei la sediile unor societăți comerciale și zece la locuințele unor persoane fizice.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție”, a precizat DNA.
Potrivit surselor judiciare, perchezițiile vizează posibile fapte de corupție, care ar fi fost comise de funcționari din Consiliul Județean și de oameni de afaceri locali.

Sursele citate au precizat că în atenția anchetatorilor sunt mai multe firme cu care CJ Brașov ar fi încheiat contracte de achiziții publice.

La finalul perchezițiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecți și martori în această cauză.

Acțiunea procurorilor DNA este sprijinită de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Aristotel Căncescu este președintele al CJ Brașov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Brașov, iar în legislaturile 1992-1996 și 1996-2000 a fost senator.

Otilia Ciocan, [email protected]