Șeful CJ Cluj, anchetat de polițiști pentru că ar fi folosit o diplomă de licență falsă

Șeful CJ Cluj, anchetat de polițiști pentru că ar fi folosit o diplomă de licență falsă
Publicat: 24/11/2015, 20:52
Actualizat: 24/11/2015, 21:51

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că se poartă o corespondență cu Universitatea „Spiru Haret” din București, care ar fi eliberat diploma de licență a lui Mihai Seplecan.

„Polițiștii fac verificări în legătură cu informațiile apărute în presă privind folosirea de către Mihai Seplecan a unei diplome false de licență. Se poartă o corespondență cu universitatea care ar fi eliberat diploma respectivă, iar scopul verificărilor este de a vedea dacă a avut loc sau nu o infracțiune. Polițiștii s-au autosesizat în acest caz”, a spus Jucan.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că, în cazul în care informațiile se confirmă, Seplecan ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice, uz de fals și înșelăciune.

În presa locală au apărut informații potrivit cărora Mihai Seplecan ar fi folosit o diplomă de licență falsă emisă de Universitatea „Spiru Haret” București, rectorul acestei instituții, Aurelian Bondrea, susținând că documentul pe numele șefului Consiliului Județean (CJ) Cluj „este contrafăcut și prezintă date neconforme realității”.

Într-o adresă a Universității „Spiru Haret” se arată că diploma pe numele lui Mihai Seplecan „nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul universității”.

„Seria și numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universității Spiru Haret București pentru absolvenții promoției 2006; pentru acești absolvenți formularele de diplomă repartizate Universității Spiru Haret poartă seria Y; Facultatea de Drept și Administrație Publică București avea, în anul 2006, o singură specializare, respectiv Drept, și nu Drept și administrație publică, așa cum este înscris pe diplomă; Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparțin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan și secretar șef; Diplomele de licență pentru promoția 2006 au fost scrise olograf și nu tipărit, așa cum este formularul înaintat în copie”, se arată în documentul citat.

Mihai Seplecan ar fi folosit diploma respectivă pentru a încheia un contract de asistență juridică cu Primăria comunei Sânmartin, județul Cluj, și ar fi obținut și o diplomă de master în Științe Penale și Criminalistică din partea Universității Ecologice București.

De asemenea, în CV-ul depus la sediul PNL Cluj, Mihai Seplecan a scris că a absolvit Universitatea „Banatului” din Timișoara, nefăcând nicio referire la Universitatea „Spiru Haret”.

Mihai Seplecan a susținut într-un comunicat de presă transmis, marți, că nu cedează „la șantaj și can-can de presă”.

„A trebuit să devin președinte al CJ Cluj și să intru în coliziune directă cu cei care au tot interesul să li se acopere urmele și faptele pentru care ciraci de ai lor sunt cercetați penal, pentru a afla că sunt interlop, analfabet, proxenet. Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunț penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge și cu această mizerie azvârlită în presă și nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun și au să inventeze alte și alte mizerii”, a arătat Seplecan.

Acesta a subliniat că toate i se întâmplă numai de când nu a răspuns „comenzilor politice”.

„Se întâmplă numai de când nu am acceptat jocurile murdare pentru a semna și acoperi cu semnătura sa mizeriile pe care le-au lăsat în urmă la toate proiectele și câte alte mizerii cu care s-au tocat degeaba pentru clujeni, nu pentru buzunarele lor și a clicii din spatele lor, milioane de euro. Sunt disperați. Din momentul în care am început să denunț public presiunile la care sunt supus de către acest grup de interese, am devenit indezirabil. (…) Sunt politicieni, oameni de afaceri, judecători, procurori, polițiști, avocați, oameni din presă din cercul lor de interese care fac tot posibilul să mă îndepărteze din funcția din care le incomodez și le distrug interesele. Am fost avertizat că s-au pus la bătaie sume importante de bani și s-au urnit numeroase relații pentru a fi distrus și îndepărtat”, a menționat șeful CJ Cluj.

Mihai Seplecan a fost ales președinte al CJ Cluj în 10 iunie, iar în 24 septembrie PNL Cluj i-a retras sprijinul politic. În 23 octombrie a fost exclus din partid, în prezent fiind în derulare procedura prin care Seplecan a contestat decizia la Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Cluj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...