Șeful de sindicat Vasile Lincu: Polițiștii, în imposibilitatea de a acționa la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului

Șeful de sindicat Vasile Lincu: Polițiștii, în imposibilitatea de a acționa la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului
Publicat: 17/05/2012, 21:22
Actualizat: 17/05/2012, 21:22

Președintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, susține că polițiștii se află de multe ori în imposibilitatea de a acționa la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului, susținând, totodată, că foarte puține dintre mașinile din dotare sunt în stare de funcționare.

Președintele Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Sibiu, că lipsa carburantului nu este singura problemă cu care se confruntă polițiștii, aceștia fiind de multe ori în situația de a găsi soluții imediate pentru a suplini lipsa de dotare, aceste nereguli fiind semnalate ministrului de resort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Avem probleme la nivelul întregii țări în ceea ce privește logistica necesară pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în ceea ce privește combustibilul, piesele de schimb. Există practica de a se baza instituția pe resursele financiare ale polițiștilor. Să spună că se descurcă, trebuie să se descurce. Ei bine, de ceva vreme nu se mai pot descurca, deși au interesul de a-și îndeplini sarcina de serviciu și conștientizează că au nevoie de o mașină care să fie în stare de funcționare. E interesul lor în primul rând, dar din cauza reducerilor salariale acest lucru nu mai e posibil. Din numărul mare de mașini care sunt în dotare, foarte puține sunt în stare de funcționare. Multe nu îndeplinesc condițiile tehnice și aș mai da un exemplu: imposibilitatea de a acționa la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Avem situații concrete în țară: dacă eu trebuie să alerg după suspect cu mașina, risc să rămân fără carburant”, a spus Lincu.

Potrivit sursei citate, au fost cazuri în țară când polițiștii aflați în urmărire au solicitat colegilor din teren ajutor pentru prinderea suspectului într-o altă zonă, după ce au rămas fără carburant.

„Am aflat de situații în care dau prin stație (unui alt echipaj – n. r.), ca să nu se facă de râs, să oprească în altă parte. Sau apelează la un alt echipaj să aducă etilotestul, că nu au minimul necesar. Aceste aspecte au fost remarcate și de actualul ministru de Interne”, a afirmat Lincu.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Pavel Abraham, a declarat, în aceeași conferință de presă, că este nevoie de o evaluare serioasă la nivelul ministerului, pentru a stabili distribuirea cadrelor în raport cu sarcinile care le revin.

„Trebuie făcută o evaluare serioasă la nivelul ministerului. Apreciem că efectivele nu sunt bine distribuite în raport cu sarcinile care le revin. Suntem ca o echipă de fotbal care joacă ori toată echipa în apărare, ori toată echipa în atac. Trebuie o reevaluare la nivel național, o reașezare în raport de atribuțiile care le revin, dar și de anumite suplimentări dacă va fi necesar”, a spus Pavel Abraham.

Reprezentanții Pro Lex spun că au trei pretenții de la noul ministru de Interne: să asigure resursa financiară necesară desfășurării activității polițienești și de salarizare a angajaților, să asigure cadrul legislativ necesar desfășurării acestei activități și să stabilească liniile directoare de urmat ale instituției.

Liderii de sindicat Pro Lex din țară au participat, la Sibiu, la o conferință națională având ca temă protecția polițistului și siguranța cetățeanului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer