Șeful hingherilor a tamponat în trafic o iubitoare de maidanezi. VIDEO: Ce a urmat azi noapte pe Splaiul Independenței din Capitală. UPDATE

Șeful hingherilor a tamponat în trafic o iubitoare de maidanezi. VIDEO: Ce a urmat azi noapte pe Splaiul Independenței din Capitală. UPDATE
Publicat: 08/07/2014, 14:19
Actualizat: 31/07/2014, 09:24

Coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu ar fi provocat, luni noapte, un accident rutier în urma căruia au fost rănite două persoane, printre care și un copil, iar ulterior a fost implicat într-un scandal cu mai mulți membri ai unor ONG-uri de protecție a animalelor.

UPDATE. Răzvan Băncescu, directorul ASPA, a declarat pentru gândul că incidentul de luni seară s-a produs după ce a fost lovit intenționat de iubitorii de animale în parcul Universității de la Politehnică. „Mai întâi ne-am întâlnit în parcul Politehnicii. În fiecare seară, pe la ora 8-9, avem întâlnire cu acești iubitori de animale. Apoi, m-am oprit la semafor și au venit din nou spre mine. Incidentul s-a petrecut cu polițiștii de la Secția 20 la câțiva metri, pentru că sunasem înainte la 112″, a spus Răzvan Băncescu.

Directorul ASPA spune că a depus plângere la Poliție și a fost la IML, iar în cursul zilei de marți își va face examen la computerul tomograf. „Iubitorii de animale fac orice să oprească programul asta de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzi, dar nu ne oprim la fiecare manipulare cu normele de aplicare ale legii privind eutanasierea. În cursul zilei de astăzi vom avea o ședință cu primarul Capitalei să luăm o decizie privind incindentul”, a mai spus Băncescu.

Potrivit unor oficiali din Poliția Capitalei, coordonatorul de proiect al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) Răzvan Băncescu, aflat la volanul unui Volkswagen Golf 5, mergea pe Splaiul Independenței, dinspre strada Virtuții spre Grozăvești, iar la un moment dat a intrat de pe banda unu pe banda doi și s-a ciocnit cu un autoturism Toyota Yaris, condus de o femeie, reprezentanta unui ONG pentru protecția animalelor.

În urma accidentului, un bărbat aflat în dreapta femeii și o fată în vârstă de 11 ani au fost răniți ușor. La scurt timp după accident a izbucnit un scandal. În jurul orelor 23.50, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că în apropiere de Primăria Capitalei are loc un scandal în care sunt implicați mai mulți membri ai unor ONG.

La fața locului, unde se aflau aproximativ 50 de persoane, au ajuns polițiștii Secției 20, precum și un echipaj de la Brigada Rutieră a Capitalei, în condițiile în care avusese loc și un accident rutier.

În presă au fost difuzate imagini în care Răzvan Băncescu lovește un bărbat, apoi scandalul continuă cu o bătaie între acesta și mai multe persoane.

În urma accidentului rutier pe care l-a provocat, pe numele lui Băncescu a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare pentru vătămare corporală din culpă. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Toate aspectele care privesc acest caz sunt continuate la Brigada Rutieră, iar activitatea de cercetare penală va fi supravegheată și coordonată de către procurorul de caz, urmând să se dea o soluție legală după definitivarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Potrivit unor surse din Poliție, luni, în jurul orei 21.00, între un echipaj de hingheri și membri ai unor ONG-uri de protecție a animalelor ar fi izbucnit un conflict, pe Șoseaua Olteniței, în Sectorul 4 al Capitalei.

Polițiștii Secției 26 care au mers la fața locului au amendat cu 500 de lei un membru al unui ONG de protecție a animalelor.

Ulterior a avut loc accidentul în care a fost implicat Răzvan Băncescu, în mașina lovită de acesta fiind bărbatul care fusese anterior amendat, o altă membră a unui ONG de protecție a animalelor și fata de 11 ani.

Sursele citate au precizat că accidentul s-ar fi produs după o șicanare în trafic, iar ulterior Băncescu și bărbatul aflat în autoturismul Toyota s-au luat la bătaie.

Polițiștii de la Secția 20 l-au amendat cu 200 de lei pe Băncescu. De asemenea, bărbatul care fusese amendat cu 500 de lei a mai primit o amendă de 200 de lei. Cu aceeași sumă a fost amendată și femeia aflată în autoturismul Toyota.

Sancțiunile au fost date pentru provocare și participare la scandal în locuri publice, au mai spus sursele din Poliție.

După scandal, Răzvan Băncescu s-a prezentat la Secția 20 de Poliție, unde a depus o plângere pentru lovire și alte violențe, explicând polițiștilor că ar fi fost agresat și i-ar fi fost ruptă bluza cu care era îmbrăcat, au precizat sursele citate.

În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente între hingheri și membri ai unor ONG-uri de protecție a animalelor.

Membrii ONG-urilor susțin că hingherii nu ar mai trebui să ridice câinii fără stăpân de pe străzi, întrucât există o decizie a instanței care suspendă actul normativ în baza căruia puteau ridica animalele.

Curtea de Apel București a decis, în 20 iunie, suspendarea executării normelor de aplicare a Legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, până la pronunțarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Potrivit legii adoptate anul trecut, câinii fără stăpân din adăposturile publice pot fi eutanasiați, prin decizie a autorității locale, dacă nu sunt revendicați sau adoptați, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”