Șeful ISJ Cluj, despre cazul elevului mort în condiții suspecte: „S-a prăbușit pe scări”. Managerul spitalului din Huedin spune că nu avea semne vizibile de agresiune

Șeful ISJ Cluj, despre cazul elevului mort în condiții suspecte: S-a prăbușit pe scări. Managerul spitalului din Huedin spune că nu avea semne vizibile de agresiune
Publicat: 23/02/2013, 13:27
Actualizat: 04/07/2013, 00:03

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a afirmat că tânărul care a murit în urma unui stop cardio-respirator era elev în clasa a XII-a la Liceul „Octavian Goga” din Huedin și că nu a fost vorba despre un conflict, acesta prăbușindu-se pe scările de la ieșirea din clădire.

Valentin Cuibus a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, după ce a aflat de incidentul de la Huedin, a trimis o echipă a Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„Petrecerea la care a participat tânărul de 18 ani care a decedat a fost organizată de școală de Dragobete, acesta fiind elev în clasa a XII-a la Liceul «Octavian Goga». Băiatul a plecat din locul în care se desfășura evenimentul și s-a prăbușit pe scările de la ieșirea din clădire. Știm că nu a fost vorba despre un conflict și tratăm acest caz ca unul medical. Totul s-a întâmplat la ieșirea din clădire la plecarea spre casă, undeva spre ora 1.00. Discuția despre spray-ul iritant (n.r. – faptul că ar fi murit după ce i-ar fi fost pulverizat spray lacrimogen în față) nu este confirmată”, a precizat Cuibus.

Un elev de 18 ani a murit, vineri noapte, în urma unui stop cardio-respirator, după ce a participat la un bal în orașul Huedin, județul Cluj, unde un tânăr de 28 de ani a intrat în sala de petrecere și a pulverizat spray lacrimogen.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Cluj, Anca Bolba, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Poliția orașului Huedin a fost sesizată prin 112 că un tânăr în stare de inconștiență se află în fața unui magazin din localitate, deasupra căruia era localul unde acesta participase la bal.

„Polițiștii au intervenit la locul indicat și au stabilit că tânărul se numește Sergiu Forin T., de 18 ani, din comuna Călățele, județul Cluj, iar din cercetările efectuate a rezultat că acesta, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a participat la o petrecere organizată într-o sală de nunți din localitate. Tânărului i s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportat la Spitalul Orășenesc din Huedin, dar cu toate eforturile făcute de medici pentru resuscitare acesta a decedat. Medicii au stabilit diagnosticul preliminar stop cardio-respirator, fără a fi constatate urme de violență”, a spus Bolba.

Potrivit acesteia, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, Ioan Mircea M. din Huedin, care a participat la petrecere, a utilizat un spray iritant-lacrimogen.

„Suspectul M. Ioan Horea a fost depistat de polițiști și este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin”, a spus Bolba.

Bolba a menționat că pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții tânărului s-a solicitat la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj-Napoca efectuarea unei necropsii.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul tânărului Sergiu Florin T., fiind necesare concluziile necropsiei”, a spus Anca Bolba

Managerul Spitalului orășenesc din Huedin, Adriana Costin, a declarat, la rândul său, că adolescentul a fost adus la unitatea medicală la ora 1.30 de către polițiști, în stop cardio-respirator, imediat fiind începute manevrele de resuscitare.

Ea a mai spus că tânărul nu avea semne vizibile de agresiune.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?