Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi înlocuit cu șeful Jandarmeriei Craiova

Redactor:
Firuta Flutur
Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi înlocuit cu șeful Jandarmeriei Craiova
Șeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuț Sindile, va fi schimbat din funcție, urmând să fie înlocuit cu inspectorul șef al Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din ministerul Afacerilor Interne.

Pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, dar și alături de cel care este și actualmente șeful Jandarmeriei București, maiorul Laurențiu Cazan, precum și alături de comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relația cu prefecții din Ministerul Afacerilor Interne.

Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș.

Ionuț Cătălin Sindile are 41 de ani și este născut în județul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 19 ani în Jandarmeria Română. Sindile a mai desfășurat activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.

Viitorul șef al Jandarmeriei, Constantin Florea, în vârstă de 53 de ani, este actualmente inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova. Între 2005 și 2009, el a fost comandant adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, iar înainte de asta a deținut funcția de adjunct al comandantului și Șef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Județean Dolj.

Constantin Florea a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” București, potrivit CV-ului.

 

Inchide