Șeful Poliției Gorj este cercetat disciplinar, după ce un om de afaceri din Motru l-a reclamat pentru abuzuri

Șeful Poliției Gorj este cercetat disciplinar, după ce un om de afaceri din Motru l-a reclamat pentru abuzuri
Publicat: 07/07/2013, 12:03
Actualizat: 25/03/2019, 22:38

Ministrul de Interne Radu Stroe a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a șefului Poliției Gorj, Viorel Caragea, la adresa căruia au existat plângeri din partea unui om de afaceri, Caragea spunând însă că nu a primit nicio înștiințare și nicio dispoziție din partea conducerii MAI.

„Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013. În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a șefului IPJ Gorj, comisar-șef Viorel Salvador Caragea. Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Reprezentanții MAI menționează că, în conformitate cu prevederile Statutului polițistului, sancțiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă și după consultarea consiliilor de disciplină.

Contactat, duminică, de corespondentul Mediafax, șeful Poliției Gorj, comisar-șef Viorel Salvador Caragea, a spus că nu a primit nicio înștiințare și nicio dispoziție din partea conducerii MAI, iar în aceste condiții nu poate face niciun comentariu.

Ministrul Radu Stroe a dispus, în 18 iunie, un control la Poliția Județeană Gorj, după ce omul de afaceri gorjean Mihai Râmescu a trimis un memoriu în care s-a plâns că, de mai multă vreme, firmele sale ar fi ținta unor verificări repetate ale polițiștilor, la solicitarea expresă a șefului Poliției Gorj, Viorel Salvador Caragea.

Ofițerul ar fi vrut astfel să se răzbune pentru faptul că Râmescu, care este proprietar al unei brutării, l-ar fi refuzat atunci când i-a propus un parteneriat între Inspectoratul de Poliție și brutărie.

De atunci, firmele lui Mihai Râmescu ar fi făcut obiectul unor verificări succesive, iar omul de afaceri s-ar fi ales cu mai multe dosare de cercetare. Ca urmare, în iunie, bărbatul a intrat în greva foamei și a ieșit în stradă, împreună cu 200 de angajați ai săi.

Caragea a mai făcut obiectul a două controale, unul dispus tot de Radu Stroe și un altul solicitat de șeful Poliției Române, Petre Tobă, au precizat sursele citate.

La începutul acestui an, mai mulți polițiști au sesizat conducerii Ministerului Afacerilor Interne abateri care ar fi fost comise de șeful IPJ Gorj. În urma verificării, Viorel Salvador Caragea a primit un avertisment.

Șeful IPJ Gorj a fost verificat și de Corpul de Control al Poliției Române, după ce unul dintre adjuncții săi, Ion Voinescu, a reclamat faptul că, din răzbunare, Caragea i-a dat, în urma evaluării profesionale, calificativul „satisfăcător”, au mai spus sursele citate.

Ion Voinescu l-a acuzat pe Viorel Caragea de abuzuri și presiuni, trimițând la Ministerul de Interne, de la începutul acestui an, trei rapoarte în acest sens, în timp ce Caragea a susținut că faptele sesizate de Voinescu au fost deja verificate de procurori.

Voinescu declara pentru corespondentul Mediafax că primul raport care vizează actvitatea lui Caragea a fost trimis la București în luna ianuarie, fiind reclamate abuzuri și presiuni, însă nu i s-a răspuns.

El a mai depus un raport în luna martie, însă nici de această dată nu i s-a răspuns, iar în luna iunie, după ce o echipă a Corpului de control al ministrului s-a deplasat la Târgu Jiu pentru a-l verifica pe șeful IPJ Gorj, Voinescu a înaintat MAI un al treilea raport.

Ion Voinescu a afirmat că în raportul respectiv, care are patru pagini, a denunțat limbajul neadecvat pe care îl folosește Caragea cu subordonații săi, dar și cu persoanele anchetate penal.

Voinescu a mai spus că șeful IPJ Gorj i-a făcut plângere la Parchetul Curții de Apel Craiova pentru a-i „păta” CV-ul, iar recent l-a trimis în concediu de odihnă obligatoriu.

„În 4 iunie am făcut raport să trec în rezervă, dar pe 17 mi-a făcut ordin de serviciu ca să intru în concediu de odihnă și mi-a cerut imperativ să părăsesc unitatea. În tot acest timp am fost la serviciu, am semnat documente, iar în 14 iunie am fost nevoit să merg la Craiova la Parchet, unde m-a reclamat cu o chestiune veche din 2002 și în care nu sunt implicat”, declara comisarul șef Ion Voinescu.

De la 1 iulie, Voinescu s-a pensionat.

La rândul său, șeful IPJ Gorj, comisarul-șef Viorel Salvador Caragea, declara pentru corespondentul MEDIAFAX că faptele sesizate de Ion Voinescu în raportul înaintat Corpului de Control au fost verificate deja de către procurori, precizând că în ultimii ani a fost reclamat la Parchetul Curții de Apel Craiova de mai mulți ofițeri, însă dosarele au fost închise după ce s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Viorel Caragea este șef al IPJ Gorj din iulie 2009, anterior el fiind adjunct al instituției, precum și al Poliției Târgu Jiu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Dezvăluirile care au cutremurat lumea sportului! ”M-am gândit la sinucidere, am avut şi nebunia asta...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan