Șeful Poliției Olt a depus plângere pentru denunț calomnios împotriva polițistei Melania Renghea

Șeful Poliției Olt a depus plângere pentru denunț calomnios împotriva polițistei Melania Renghea
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 16/01/2013, 14:03

Șeful Poliției Olt, comisar-șef Ion Voicu, cercetat disciplinar, a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Slatina pentru denunț calomnios împotriva polițistei Melania Renghea, dar și a soțului acesteia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am trimis plângerea săptămâna trecută prin poștă, sigur a fost deja înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, care are competență în acest caz. Comisarul Voicu a spus foarte clar încă de la început că este nevinovat și vrem să dovedim acest lucru”, a declarat, luni, Mariana Ștefan, avocata comisarului-șef Ion Voicu.

Pe de altă parte, Ion Voicu a fost citat să se prezinte la Parchetul Curții de Apel Craiova, pentru audieri în cazul polițistei.

Voicu a fost citat în calitate de făptuitor alături de alți patru polițiști de la Poliția Olt după ce Melania Renghea i-a menționat numele în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de pe lângă Craiova împotriva fostului său șef, pe care îl acuză de șantaj și viol.

La Parchetul Curții de Apel Craiova ajunseseră până la ora transmiterii acestei știri patru dintre polițiști – Ion Șotea, șeful Poliției Balș, Gheorghe Udriște, șeful Serviciului Siguranță Publică și Patrulare din cadrul Secției Rurale Balș, Vladu Nelu și Victor Stănică, ambii polițiști la Secția Ordine Publică Balș.

La audieri participă și avocații Melaniei Renghea.

„Am fost chemați să participăm la audierile unor polițiști. În acest dosar noi îl acuzăm pe Gheorghe Barbu de viol, șantaj și amenințare. Noi considerăm că avem probe împotriva lor, dar rămâne de văzut ce va stabili procurorul de caz”, a declarat Mihaela Olaru, avocata Melaniei Renghea.

În 26 decembrie, polițista Melania Renghea de la Poliția Balș și fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secției de Poliție Balș a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat și obținut mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.

Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat, cel mai probabil, cu un cuțit, de mai multe ori în zona abdominală.

Soțul polițistei, care este însărcinată, a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei.

Soțul femeii spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie și că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie, la DIICOT Craiova.

Șeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cuprinsul plângerii depuse de polițistă sunt menționate nume de la vârful Poliției Olt.

Astfel, în plângerea depusă de femeie, pentru viol și șantaj, sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al șefului Inspectoratului de Poliție Olt, Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.

În acest caz DIICOT și-a declinat competența către Parchetul Curții de Apel Craiova.

După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

În cadrul anchetei declanșate la Poliția Olt și în urma scandalului sexual în care polițista Melania Renghea l-a acuzat pe fostul ei șef că a violat-o și chiar a plasat-o mai multor polițiști, șeful Poliției Olt, Ion Voicu, a fost chemat, la Comisia de disciplină a MAI, unde ar fi urmat să fie audiat marțea trecută, când a anunțat că nu va veni pentru că a intrat în concediu medical.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, spunea că șeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu vine la audieri pentru că a intrat în concediu medical, dar că acesta nu va mai lucra nicio zi în Poliție după ce va veni prima zi la serviciu, precizând că nu credea până acum că în Poliție există „atâta golănie”.

„Nu credeam că în Poliția Română există atâta golănie. După ce acest om (comisar șef Ion Voicu, n.r.) s-a angajat în fața secretarului de stat că se va prezenta la audieri, aflăm astăzi că și-a luat concediu medical încă două săptămâni”, afirma ministrul.

Unul dintre adjuncții șefului IPJ Olt, comisarul șef Valerian Iliescu, care trebuia să se prezinte și el la Poliția Română, a anunțat, la rândul său, că nu poate veni deoarece este în concediu medical. Totodată, celălalt adjunct al șefului IPJ Olt, comisarul șef Emilian Mladin, și-a depus raportul de pensionare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”