Șeful TVR îi cere lui Ponta un ajutor de 560.000 de dolari de la Guvern. Ce vrea să facă cu banii

Șeful TVR îi cere lui Ponta un ajutor de 560.000 de dolari de la Guvern. Ce vrea să facă cu banii
Publicat: 17/06/2015, 16:13
Actualizat: 04/08/2015, 20:37

În acest sens, Stelian Tănase i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare, în care spune că „televiziunea publică este preocupată să asigure accesul tuturor cetățenilor din România la programe de interes național, conform misiunii sale”.

„Cele mai urmărite producții TV sunt cele sportive. De altfel, competiții sportive precum Jocurile Olimpice de Vară și de Iarnă, Campionatele Mondiale și Europene de Fotbal și meciurile oficiale ale echipei naționale de fotbal sunt definite ca evenimente de importanță majoră și de către Guvernul României, conform H.G. nr. 47/2003”, se spune în scrisoarea transmisă Guvernului de Stelian Tănase și remisă și MEDIAFAX de reprezentanții TVR, la solicitarea agenției de presă.

În aceeași scrisoare, Stelian Tănase spune că, de la preluarea mandatului, a făcut publică situația Societății Române de Televiziune, a informat constant Guvernul despre starea financiară a TVR și despre demersurile pe care le face instituția în achiziționarea acestor evenimente de importanță majoră, iar în unele cazuri punctuale a cerut sprijinul Guvernului.

„Situația financiară a TVR nu s-a îmbunătățit, astfel încât, alături de colegii din Consiliul de Administrație (CA) al Televiziunii Române, vă solicit susținerea Guvernului în vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vară 2016 din Brazilia”, mai spune Stelian Tănase în scrisoarea transmisă lui Victor Ponta.

Potrivit lui Tănase, Televiziunea Română deține drepturile TV exclusive pentru această competiție sportivă și va transmite în direct sau înregistrat în jur de 400 de ore, pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR HD, alături de interviuri, reportaje și corespondențe pentru jurnalele sportive și știri cu și despre sportivii români de la JO.

„În vederea transmiterii de la fața locului, CA al TVR a aprobat o serie de cheltuieli pentru activități logistice și în acest moment ne aflăm în faza de a solicita organizatorilor comenzile pentru echipamentele tehnice, indispensabile pentru orice transmisie TV. Deși cheltuielile tehnice vor fi mai mici decât cele de la JO de Vară de la Londra 2012, ele depășesc posibilitățile financiare ale TVR”, mai spune Stelian Tănase.

El precizează că Jocurile Olimpice de Vară sunt foarte populare, iar rezultatele sportivilor români sunt foarte bune. De exemplu, la JO de la Londra, România s-a situat pe locul 27 în clasamentul pe națiuni, din 204 țări participante, cu 9 medalii – 2 de aur, 5 de argint și 2 de bronz, mai spune Stelian Tănase.

„În aceste condiții, adresăm Guvernului României solicitarea de a ne sprijini financiar pentru cheltuielile logistice și tehnice ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016, în valoare de 560.000 USD”, mai spune Stelian Tănase în aceeași scrisoare, în care îl asigură pe Victor Ponta de „întreaga sa considerație”.

Scrisoarea transmisă de Stelian Tănase lui Victor Ponta vine după ce, în luna martie, Societatea Română de Televiziune a anunțat că a înaintat Ministerului Culturii un proiect de lege privind completarea articolului 41, alineatul 1 din Legea numărul 41/1994 de organizare și funcționare a TVR, care să reglementeze accesul tuturor cetățenilor la evenimentele de importanță majoră, naționale și internaționale, așa cum sunt ele definite în Hotărârea Guvernului numărul 47/2003.

La momentul respectiv, TVR spunea că, prin programele sale, are rolul de a oferi telespectatorilor evenimentele culturale, artistice și sportive stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 47/2003 ca fiind de importanță majoră: Festivalul Internațional „George Enescu”, Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Olimpice de Vară, Campionatul Mondial și cel european de fotbal și jocurile de calificare ale echipei naționale a României.

„Acest lucru impune însă și luarea unor măsuri care să asigure o finanțare corectă a serviciului public de televiziune, pentru a avea și sursele necesare achiziționării drepturilor de difuzare. Singurul eveniment de importanță majoră cu finanțare asigurată de la bugetul de stat este Festivalul «George Enescu»”, spunea la momentul respectiv TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului