Senatorul Alina Gorghiu, către asociațiile de magistrați: Să publice lista celor care au spus că au fost șantajați

Redactor:
Elena Crangasu
Senatorul Alina Gorghiu, către asociațiile de magistrați: Să publice lista celor care au spus că au fost șantajați
Senatorul PNL Alina Gorghiu a transmis, marți, pe Facebook, un mesaj către asociațiile de magistrați care contestă rezultatele publicate de Ministerul Justiției referitoare la desființarea Secției Speciale, să prezinte „cu nume și prenume, lista celor care au declarat că au fost șantajați".

„Fac această scurtă prezentare pentru ca lumea interesată să cunoască tabloul real. În decembrie 2019, Ministerul Justiției a făcut consultarea cu toți magistrații din România. Una dintre cele patru teme a vizat Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Se impune desființarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înființat și revenirea la _status quo ante_? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înființat și dacă da, în ce sens anume? Rezultatul consultărilor este public și îl puteți găsi pe site-ul Ministerului Justiției”, a scris senatorul PNL, marți, pe Facebook.

Senatorul PNL a spus că atât Comisia Europeană, cât și toate statele membre UE au fost de acord cu poziția Guvernului, dar e normal ca unele asociații care nu doresc desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție să își prezinte punctul de vedere.

„Ieri a fost termen la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar toate statele membre UE, precum și Comisia Europeana au fost în asentiment cu poziția Guvernului României. Este firesc ca fiecare asociație să-și prezinte punctul de vedere. Așa cum sunt asociații care au fost de acord cu poziția Guvernului, există și altele care nu își doresc desființarea SIIJ, afirmând că anumiți judecători au fost șantajați de procurori”, a explicat ea.

„Prin urmare, rog asociațiile de magistrați să spună public, cu nume și prenume, lista celor care au declarat că au fost șantajați!”, a conchis senatorul.

Alina Gorghiu a zis că Guvernul PNL nu face altceva decât să îndeplinească ceea ce și-a asumat prin programul de guvernare.

Ministerul Justiției a transmis, luni, publicității, rezultatele chestionarului transmis instanțelor și parchetelor, în care se arată că peste 1.600 de procurori vor abrogarea prevederilor prin care a fost înființată SIIJ, opinie împărtășită și de 72% dintre judecătorii de la 209 de instanțe.

Magistrații din patru asociații îi cer președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „să reconsidere” punctul de vedere trimis Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în cazurile privind SIIJ, „având în vedere faptul că poziția Comisiei Europene este bazată pe grave erori fundamentale”.

În data de 25 noiembrie 2019, Ministerul Justiției a solicitat instanțelor judecătorești, parchetelor de pe lângă acestea, precum și asociațiilor magistraților puncte de vedere în legătură cu unele modificări legislative preconizate cu referire la legile justiției, sens în care magistrații au fost consultați cu privire la următoarele chestiuni: schema de pensionare anticipată a magistraților; prorogarea intrării în vigoare a prevederilor legale privind compunerea completelor de judecată în apel; prorogarea intrării în vigoare a dispozițiilor legale privind durata ciclului de școlarizare în cadrul Institutului Național al Magistraturii; problematica Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Sursă FOTO: Alina Gorghiu / Facebook

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
Ce avere mai avea Diego Maradona, idolul pentru care banii nu contau, și cui îi...
CTP, în război cu Monica Pop! Se înjură ca la ușa cortului: Afirmații scelerate, de...
Diego Maradona a murit în urma unui stop cardio-respirator
Nurcile cu coronavirus, în stare avansată de descompunere, ies prin pământ din gropile comune unde...
De ce a MURIT, de fapt, Maradona! Ce au gasit medicii in trupul sau...
Ce spunea Maradona despre Hagi și Popescu. ”A fost rivalul meu”
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ULTIMA ORĂ! Se majorează pensiile cu 40%? Decizia e FINALĂ! Pensionarii sunt în lacrimi
Anunț BOMBĂ: ”Nu e nevoie de vaccin. Pandemia s-a ÎNCHEIAT”. Fostul vicepreședinte Pfizer rupe tăcerea
Preşedintele Klaus Iohannis, anunț după ședința de la Cotroceni. "Am ajuns pe un palier, iar...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este noua preferinţă a românilor în materie de locuinţe. De câţiva ani, nu mulţi,...
Zodiile pe care finalul de an nu le prinde împreună. Despărțirile vor fi cu multe...
Inchide