Sergiu Băhăian a primit o nouă condamnare definitivă: zece ani de închisoare

Sergiu Băhăian a primit o nouă condamnare definitivă: zece ani de închisoare
Publicat: 10/11/2014, 16:08

Curtea de Apel București a admis apelurile formulate de Băhăian și de ceilalți inculpați din dosar, a desființat sentința dată de Tribunalul Capitalei, la fondul dosarului, în 6 iunie 2013 și a hotărât să reducă pedepsele dictate atunci.

Astfel, prin decizia de luni, instanța l-a condamnat pe Băhăian la patru ani de închisoare, adăugând un spor de șase ani, astfel că acesta are de executat zece ani de detenție.

Dan Negureanu a primit 11 ani de închisoare, după ce la fondul dosarului fusese condamnat la 13 ani de detenție.

În același dosar, Edward Marian Mărculescu și Gheorghe Vasilache au primit câte 10 ani de închisoare, cu unul mai puțin decât condamnările din decizia Tribunalului Capitalei.

Părțile vătămate în acest dosar de înșelăciune au fost SC Monteverde Consulting SRL (fosta SC Italo Romena Leasing IFN SA), SC BT Leasing Transilvania IFN SA și SC GEYER & Buchegger Leasing GmbH.

În 23 octombrie, Băhăian, Negureanu și Mărculescu au fost condamnați definitiv, tot de către Curtea de Apel București, într-un alt dosar de înșelăciune. Sergiu Băhăian a primit atunci 12 ani de închisoare cu executare, Dan Negureanu – zece ani de închisoare cu executare, iar Edward Marian Mărculescu – șase ani și opt luni de închisoare, tot cu executare. Instanța i-a obligat pe inculpați la despăgubiri civile, astfel: Băhăian, Negureanu, Mărculescu, Vasilache și Fluture trebuie să plătească, în solidar, societății Bavaria Leasing IFN SA suma de 595.553,35 de lei; Vasilache și Fluture – 86.428,73 de lei societății Policolor SA și 86.916 lei SC Romcarton SA; Fluture – 75.404,27 lei societății Yldiz General Forest SRL, 35.308,59 lei SC Ircom Serv SRL și 19.394 de lei SC Vlasa Tur SRL.

Într-un alt dosar, Sergiu Băhăian a fost condamnat, în 14 octombrie, tot de Curtea de Apel București, la 25 de ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, din care mai făceau parte 14 persoane, printre care și Edward Marian Mărculescu și Dan Negureanu. Băhăian și ceilalți membri ai grupării au fost judecați în acest dosar pentru că au înșelat 35 de firme și au produs fraude de peste două milioane de euro.

Sergiu Băhăian, fostul patron al societății Sabina Product și finanțator al clubului de fotbal Gloria Buzău, execută în prezent o pedeapsă de 26 de ani de închisoare, pedeapsă dispusă de instanța supremă în 3 aprilie 2013, într-un dosar în care una dintre infracțiuni a fost tot cea de înșelăciune, cu un prejudiciu de aproximativ 650.000 de euro. Băhăian a fost judecat pentru că constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și Emilian Leonte, Ionel Ulezu și Petrică Captalan, în scopul de a obține beneficii materiale importante, prin inducerea în eroare a mai multor societăți comerciale, cu ocazia încheierii și executării unor contracte de leasing. Ulterior, instigați de Băhăian, alți doi complici ai acestuia i-au omorât pe Leonte, Ulezu și Captalan.

Băhăian mai are o condamnare de zece ani de închisoare, primită în 25 noiembrie 2012, într-un alt dosar, pentru o înșelătorie în care a căzut victimă o familie.

El a fost condamnat și în 2 decembrie 1998, la cinci ani de închisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic și administrator la SC Sabina Product SRL, Băhăian a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane, încasând ilegal peste 700.000 de lei.

În 1995, Băhăian a fugit din România, împreună cu trei colaboratori, după ce a constatat că nu poate să-și respecte obligațiile contractuale. În decembrie 1995, Băhăian a fost arestat în Ungaria, iar câteva luni mai tîrziu a fost extrădat, pentru a fi judecat de autoritățile române. La 19 septembrie 1997, Băhăian a fost eliberat, după ce făcuse un an și nouă luni de închisoare.

La scurt timp, Băhăian a fost dat în urmărire și învinuit că, împreună cu Laura Petrov, l-ar fi înșelat pe cetățeanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de mărci. Băhăian și Petrov au încheiat două contracte de împrumut cu cetățeanul german, garantînd cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator și care, în realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar aceștia ar fi cheltuit în interes personal banii împrumutați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult