Și-au făcut de cap chiar în fața polițiștilor! Dans și înghesuială în Vama Veche, ignorate de autorități – FOTO

Și-au făcut de cap chiar în fața polițiștilor! Dans și înghesuială în Vama Veche, ignorate de autorități - FOTO
Și-au făcut de cap chiar în fața polițiștilor! Dans și înghesuială în Vama Veche, ignorate de autorități / Sursă FOTO: captură Digi24
Publicat: 16/08/2020, 10:14
Actualizat: 16/08/2020, 10:58

Turiștii din Vama Veche s-au distrat și în cursul serii de sâmbătă, chiar sub ochii polițiștilor care trebuiau să se asigure că distanțarea socială este respectată iar masca de protecție este purtată de toți cei care se aflau în zona respectivă.

Zeci de tineri au fost surprinși în timp ce stăteau înghesuiți pe străzile din Vama Veche și nu purtau mască de protecție, în timp ce o mașină de poliție trece pe lângă ei fără să le sesizeze nimic.

Reamintim faptul că purtarea măștii de protecție este obligatorie în intervalul 18:00 – 24:00 pe falezele din stațiunile turistice, inclusiv în Vama Veche, unde zeci de turiști iau la pas stațiunea la ceas de seară.

Aglomerație în Vama Veche chiar sub ochii polițiștilor

Distracția și relaxarea nu este imposibilă atunci când sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, însă tinerii au ales varianta riscantă – să nu poarte măști de protecție și să stea înghesuiți, asumându-și riscul că ar putea contracta virusul SARS-CoV-2, însă neluând în considerare faptul că îl pot transmite mai departe și pot pune în pericol, în primul rând, viața celor dragi lor și pe cea a oamenilor din jurul lor.

Îmaginile surprinse în Vama Veche ne amintesc de petrecerile organizaqte în Statele Unite ale Americii pe care oamenii le organizau pentru a se infecta în mod intenționat cu noul coronavirus. Însă, la câteva săptămâni distanță, SUA a înregistrat peste 5 milioane de jumătate de infectări confirmate și aproximativ 172.000 de decese ale unor persoane diagnosticage cu noul COVID-19.

Recent, un incident de proporții a avut loc pe litoral după ce mai mulți tineri care participaseră la un majorat în Vaslui au continuat petrecerea la mare.

40 de tineri au plecat la mare după un majorat, deși unii dintre ei aveau simptome de Covid. Două adolescente din grup au fost testate pozitiv pentru coronavirus

40 de tineri din Vaslui au plecat la mare după ce au petrecut împreună la un majorat, deși unii dintre ei aveau simptome de răceală. Una dintre tinere își făcuse tesul de coronavirus înainte de plecare, dar nu a mai așteptat rezultatul. După ce a plecat pe litoral, medicii au depistat că testul acesteia ieșise pozitiv.

Deși unii dintre tineri aveau simptome de răceală, care sunt uneori similare cu cele de Covid, gașca formată din 40 de tineri a plecat să se distreze în Costinești.

Una dintre adolescentele din grup, fiica unui ambulanțier vasluian, ajunsese pe data de 31 iulie la UPU, unde a adus-o tatăl său pentru testul de coronavirus, întrucât prezenta simptme specifice.

Tânăra nu a așteptat rezultatul testului și s-a alăturat grupului de petrecăreți pe litoral.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la Costineşti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare. Pe 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat că fiica ambulanţierului este infectată cu noul coronavirus. În aceeaşi zi, tatăl fetei s-a deplasat la mare cu o ambulanţă a SAJ Vaslui pentru a-şi aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru vasluienii infectați.

Pe lângă fata ambulanțierului, o altă adolescentă din grup a fost confirmată cu coronavirus în cursul zilei de 4 august.

Tatăl unei fete care a participat la un majorat în Vaslui și ulterior a ajuns pe litoralul românesc alături de un grup de prieteni: „Statul mănâncă bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat”

Tatăl unei fete care a participat la o petrecere de majorat in Vaslui și apoi a ajuns pe litoralul românesc fără să aștepte testul Covid-19 a declarat că „virusul este o mascaradă” și că nu crede în el, pentru că „statul mănâncă bani pentru fiecare caz de COVID-19 raportat”, după ce vacanța grupului de tineri a fost anulată, în urma unor simptome prezentate de tânără . Ba mai mult, a spus că niciun tânăr care a fost prezent la petrecere nu a prezentat niciun simptom specific Covid-19. Tatăl fetei este angajat al Ambulanței Vaslui.

„Cum vă explicaţi că tatăl acelei fete, despre care se spune că este pacientul zero, a fost după ea la mare, să o aducă acasă”

Tatăl fetei a continuat și a declarat că în momentul când „fata va ajunge acasă, va sta în izolare, la spital sub nicio formă”.

„Vom sta în amorţeala asta şi ne vom obişnui cu măştile şi cu luatul temperaturii, apoi vor veni cu alte măsuri şi mai restrictive, iar noi vom tăcea în continuare până vom rămâne fără niciun drept. În acel moment ne va fi foarte greu să mai facem ceva. Cum vă explicaţi că tatăl acelei fete, despre care se spune că este pacientul zero, a fost după ea la mare, să o aducă acasă. Dacă el este contact direct al fetei, nu trebuia izolat de urgenţă? De ce a fost lăsat să meargă prin tară, desi sunt suspiciuni că si el ar putea avea virusul? Totul e cusut cu aţă albă. De asta i-am şi spus fetei că în momentul când ajunge acasă, va sta în izolare, dar la spital eu nu o duc sub nicio formă. Nu are ce căuta acolo. O tratez acasă cu paracetamol si aspirină, medicamentele care se dau si în spital”, a mai spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?