„Și eu sunt Alexandra” | Copiii dispăruți ai țării. Cel mai vechi caz, înregistrat acum 15 ani

„Și eu sunt Alexandra | Copiii dispăruți ai țării. Cel mai vechi caz, înregistrat acum 15 ani
Publicat: 30/07/2019, 07:55

Doar 17 copii figurează pe site-ul Poliției Române ca fiind dispăruți, dintre care 7 băieți și 10 fete. Cel mai vechi caz este cel al lui Burcsa Csaba, care avea la momentul dispariției vârsta de doar 2 ani, iar de la momentul dispariției sale au trecut 15 ani.

El a dispărut în 2004, în jurul orei 12:30, din satul său natal Mohu, județul Sibiu. Semnalmentele sale la acel moment erau „înățime 50 – 60 cm, greutate 15 kg, ten deschis, păr blond ondulat, tuns scurt”, se arată pe pagina web a Poliției Române.

În 2019, Poliția Română raportează în secțiunea „copii dispăruți” doar patru cazuri și toate vizează disparițiile unor fete. Două dintre acestea sunt cele ale adolescentei Măceșeanu Alexandra- Mihaela, în vârstă de 15 ani, dispărută și ucisă la Caracal, și a tinerei Melencu Mihaela Luiza, moartă în aceleași condiții.

O altă tânără care nu s-a mai întors acasă din data de 29.03.2019 este Isleam Raluca, născută în Medgidia, județul Constanța.

În ziua de 29 martie 2019, în jurul orelor 07.15, fata ar fi plecat în mod voluntar de la domiciuliu către liceul teoretic Murfatlar și nu a mai revenit până în prezent.

„Este posibil să fie în compania numitului Ene Alex-Geogre, în vârstă de 21 ani”, se arată pe pagina web a Poliției Române.

De asemenea, pe listă este și Varga Gabriela-Alina, născută în Marghita, județul Bihor, în vârstă de 15 ani, figurează de asemenea pe site-ul Poliției Române ca fiind dispărută începând cu data de 12.04.2019, orele 07:00, când a plecat voluntar de la domiciliu și de când nu s-a mai întors până în prezent.

Însă în România mai sunt cazuri de minori dispăruți fără urmă.

O tânără din Reșița, de negăsit de 13 ani: Dana-Daniela Baciuna s-a născut la data de 18 decembrie 2000, iar la vârsta de șase ani a dispărut de pe raza orașului Reșița, din județul Caraș-Severin, în care locuia. Potrivit datelor făcute publice de Poliția Română, nu se mai știe nimic de Dana din data de 14 aprilie 2006, existând date că a căzut în râul Bârzava, „care avea un debit foarte mare și a fost luată de curenți, până în prezent aceasta nefiind găsită”.

La data dispariției, fetița (șase ani, la acel moment) purta pantaloni 3/4 de culoare roșie, maiou de culoare albă, șlapi de culoare deschisă.

„În momentul în care o persoană este introdusă în aplicația copiilor dispăruți, nu este scoasă până în momentul în care cazul este soluționat în vreun fel sau altul”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

Și în Bihor sunt două minore dispărute fără urmă. Două fete de 15 ani, cu același nume, sunt dispărute de acasă – una în 2017, cealaltă în 2019.

Polițiștii bihoreni caută două fete de 15 ani, una dispărută în decembrie 2017, cealaltă în aprilie 2019, ambele având același nume de familie, Varga, dar nefiind înrudite, și născute în același an, 2004, disparițiile fiind semnalate și la nivel european, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții IPJ Bihor au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că amândouă fete au plecat voluntar de acasă și nu s-au mai întors până în prezent.

„Sidonia Varga, născută în Oradea în 15 octombrie 2004 și domiciliată în comuna Lungașu de jos, județul Bihor, a plecat voluntar de la domiciliu la data de 1 decembrie 2017, orele 12, și nu s-a mai întors până în prezent. Fata are 160 cm, ochi căprui, păr șaten, lung, prins în coadă, circa 75 kg, corpolentă, față ovală. Are 3 – 4 alunițe pe gât în partea dreaptă. Când a plecat de acasă, purta o geacă crem, cu mâneci din imitație de piele, negre, bluză vișinie, pantaloni de trening albaștri, pantofi sport crem cu buline negre”, spun reprezentanții IPJ Bihor.

„Cealaltă fată se numește Gabriela Alina Varga și s-a născut în 28 februarie 2004 în municipiul Marghita, dar domicilia în comuna bihoreană Șimian. La data de 12 aprilie 2019, orele 7, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors. Ca semnalmente, fata are 160 cm, înălțime, ochi căprui, păr șaten, lung, circa 60 kg, fața ovală și purta la data dispariției o geacă maro, blugi culoare albastră, teniși culoare alba cu dungi roșii. Fata a mai fost plecată voluntar de la domiciliu, revenindde bunăvoie”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, pentru găsirea celor două minore, polițiștii bihoreni au desfășurat investigații în teren, activități de căutare și verificare a persoanelor cu care s-a stabilit că cele două fete au intrat în contact sau a locurilor frecventate de acestea.

„De asemenea, a fost solicitată urmărirea națională și în toate statele Spațiului Schengen a celor două fete”, au subliniat reprezentanții IPJ Bihor.

Coordonatorul programului „anti-violență” din cadrul organizației Salvați Copiii, psihologul Mihaela Dinu a precizat, pentru MEDIAFAX, că sunt cazuri de tineri care pleacă, însă se întorc după un anumit interval de timp.

„Sunt copii din centrele de plasament care fug în mod repetat din centre, dar se întorc, însă plecările lor sunt înregistrate că fiind dispariții. Apoi avem cazuri de adolescenți care pleacă de acasă, de la părinți, unii se întorc după câteva zile pentru că sunt plecați la prieteni, cunoștințe și continuăm să lucrăm cu ei oferindu-le sprijin emoțional să depășească astfel de situații. Alții nu se întorc, deși părinții știu unde sunt. Lucrăm cu părinții lor oferindu-le sprijin în a putea gestiona cât mai adecvat asemenea situații”, a spus psihologul.

Foto: Pixabay

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată