• Publicat:
Știri

Simona Halep a prezentat trofeul Wimbledon pe Arena Națională în fața a mii de suporteri / Campioana: Mulțumesc României! Aici m-am născut și aici sper să trăiesc toată viața

Mii de suporteri români au venit, miercuri seară, pe Arena Națională, pentru a participa la ceremonia în cadrul căreia Simona Halep își va prezenta trofeul de la Wimbledon. Pe stadion au fost prezenți, printre alții, Ion Țiriac, Daniel Dobre, Gabriela Szabo, Mihai Leu, Elisabeta Lipă și Gică Popescu.

Evenimentul a început cu intonarea imnului României, cântat de Andra.

„E al țării acest trofeu, în primul rând. E o seară foarte specială pentru mine, vă mulțumesc că ați venit. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot fi astfel de zile”, a spus Simona.

Halep: Mulțumesc României! Aici m-am născut și aici sper să trăiesc toată viața

Simona Halep le-a mulțumit tuturor, de la familie, până la oamenii din stafful său, lui Ilie Năstase, Ion Țiriac și românilor care au fost alături de ea. „Este o seară specială pentru mine, și anul trecut a fost, dar aceasta parcă este mai specială. Vă mulțumesc foarte mult că ați venit și să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Este o onoare să vă am alături de mine. Am fost inspirată de toți acești campioni care m-au așteptat.

Îi mulțumesc familiei, în primul rând, tuturor antrenorilor, nu vreau să le dau numele, pentru că au fost mulți. Bineînțeles, doamnei Virginia Ruzici, lui Ilie Năstase, care ne-a iubit să iubim acest sport, și domnului Țiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure, dar au fost foarte importante. Bineînțeles, României, pentru că m-am născut aici și aici sper să trăiesc toată viața”, a declarat Simona Halep, la festivitatea de pe Arena Națională.

Ion Țiriac: Eu am hotărât să o rog pe Halep să mai trecem încă o dată prin finala de la Wimbledon

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a luat cuvântul și a ținut să transmită un mesaj Simonei, dar și oamenilor care au venit să o vadă.

„Welcome to Simona night! Eu am văzut finala live, am văzut și alte două finale ale unui român, care s-a hotărât să le facă cadou altui jucător, nu a vrut să le câștigi. Nu ar fi drept să nu îl numești pe Ilie Năstase. Eu am pășit pe terenul acela central și am jucat acolo. E adevărat, numai dublu. E deosebit față de orice alt teren central. Are o tradiție de aproape 150 de ani. Nu schimbă nimic. Eu am hotărât să o rog pe Simona să mai trecem încă o dată prin această finală”, a spus Ion Țiriac.

Sportiva din Constanța a obținut o performanța uriașă la Wimbledon, reușind să cucerească trofeul probei individuale feminine, după ce a învins-o, în finala de sâmbătă, 13 iulie, pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Simona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând nume mari precum Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina și Serena Williams. Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obținut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

 

Inchide