Simona Halep, calificare fără emoții în turul doi al turneului de tenis de la Washington

Simona Halep, calificare fără emoții în turul doi al turneului de tenis de la Washington
Simona Halep/ Foto: Facebook / Simona Halep
Publicat: 01/08/2022, 21:42

Simona Halep, locul 16 WTA şi cap de serie 3, s-a calificat luni în turul secund al turneului de tenis WTA 250 de la Washington, dotat cu premii în valoare de 251.750 dolari. Halep a învins-o în primul tur pe spaniola de origine moldoveană Cristina Bucșa (123 WTA), sportivă venită din calificări.

Favorită numărul 3 a turneului american, Halep a avut nevoie de o oră și 21 de minute pentru a trece de spaniolă în două seturi, 6-3, 7-5.

Simona Halep a început jocul bine și a reușit un break, în debutul meciului, dar l-a cedat apoi imediat. Românca a mai făcut un break la 4-2, încheind setul cu 6-3, după ce la 5-2 a ratat o primă minge de set.

În setul al doilea, Halep a debutat din nou cu un break, dublat apoi, pentru 5-2 și game de serviciu pentru câștigarea meciului. A irosit însă ambele șanse avute, Bucșa replicând și câștigând 3 game-uri consecutive, pentru 5-5.

Pe final, fostul număr 1 mondial și-a respectat statutul de favorită, câștigând două game-uri consecutive și valorificând a doua minge de meci, potrivit mediafax.ro.

Deși a avut o prestație presărată cu destul de multe greșeli (33 de erori neforțate), Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului, pentru care va fi recompensată cu 4.100 de dolari și 30 de puncte.

În turul doi, românca va întâlni câștigătoarea meciului dintre americana Madison Brengle (61 WTA) și rusoaica Anna Kalinskaya (71 WTA).