Simona Halep va fi cetățean de onoare al unui mare oraș din România

Simona Halep va fi cetățean de onoare al unui mare oraș din România
Publicat: 26/07/2019, 12:49

Consilierul local Florentin Ciobotaru, cel care a venit cu propunerea, a declarat că Simona Halep este un simbol național și ar trebui cinstită în fiecare oraș, nu doar în cel natal.

„Trebuie să dăm și noi ceea ce se cuvine celor care fac cinste României. Cred că este oportună invitația ca marea noastră campioană Simona Halep să accepte să devină cetățean de onoare al urbei noastre. Chiar dacă este dobrogeancă, Simona Halep este o româncă, o sportivă care trebuie cinstită cum se cuvine în toate orașele țării, pentru că ne reprezintă cu cinste. Dacă s-ar putea, într-o ședință următoare să-i adresăm această invitație campioanei noastre. Iar dacă am putea beneficia și de prezența ei fizică, ar fi excepțional. Dar măcar să accepte să devină cetățean de onoare, pentru că este un sportiv emblematic”, a declarat prof. Florentin Ciobotaru.

Baza sportivă a Primăriei de la Ciric ar putea purta numele campioanei de la Wimbledon

În replică, primarul Mihai Chirica a declarat că va propune într-o viitoare ședință ca Simona Halep să devină cetățean de onoare și a venit cu ideea ca baza sportivă a municipalității de la Ciric să poarte numele campioanei de la Roland Garros și Wimbledon.

„Nu vrem să se arate că suntem oportuniști, ci vrem să tratăm această invitație ca pe o oportunitate de promovare a unui simbol național față de tânăra generație. În plus, ne gândeam la baza noastră de la Ciric cu terenuri de tenis și vrem să-i propunem Simonei Halep să-i poarte numele. Vom veni în ședința următoare, după ce vom avea o corespondență cu domnia sa”, a declarat primarul Mihai Chirica.