Simona Man, liderul PPDD, retrasă de la șefia ANT imediat după ce a inspectat litoralul

Simona Man, liderul PPDD, retrasă de la șefia ANT imediat după ce a inspectat litoralul
Publicat: 29/04/2015, 21:58

Decizia de eliberare a Simonei Man a fost semnată miercuri de șeful Guvernului.

Tot miercuri, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT) s-a aflat în stațiunea Mamaia, unde a arătat că litoralul românesc este pregătit pentru deschiderea sezonului estival, în timp ce hotelierii solicitau organelor de control să nu fie verificați în minivacanța de 1 Mai.

„Am venit astăzi aici tocmai pentru a vedea stadiul pregătirilor în vederea deschiderii sezonului estival. Până în acest moment, am făcut un scurt tur în Mamaia, iar de aici plecăm în sudul litoralului ca să vedem și acolo stadiul pregătirilor. Ceea ce am văzut până acum, ne-a încântat privirile, hotelurile sunt pregătite, chiar foarte pregătite să primească turiștii. Credem că va fi un sezon în care turiștii vor fi mulțumiți de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice”, a spus Simona Man într-o conferință de presă.

Virgil Stancu, reprezentantul Federației Patronatelor din Turismul Românesc și investitor pe litoral, a spus însă, la conferința de presă, că în sudul litoralului nici zece la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă de 1 Mai și a cerut ca hotelierii să nu mai fie obligați prin lege să-și deschidă unitățile de la această dată.

„Nu ne mai obligați să deschidem la 1 Mai pentru că vă spun că în sudul litoralului nici 10 la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai, ne obligați prin lege să deschidem la 1 mai printr-o lege neconstituțională”, a afirmat Virgil Stancu, el menționând că unitățile de cazare care nu au deschis la 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Națională de Turism.

În luna martie, reprezentanții agențiilor de turism și hotelierilor de pe litoral au cerut demisia Simonei Man de la conducerea Autorității Naționale pentru Turism, acuzând-o că blochează proiecte precum emiterea voucherelor de vacanță și aplicarea impozitului forfetar, aceasta răspunzând atunci că de vină este birocrația.

„Este incredibil cum Simona Man nu înțelege ce responsabilitate are. În ANT lucrurile merg prost, iar autoritatea duce Guvernul în ilegalitate pentru că legea voucherelor de vacanță, deși intrată în vigoare la 1 ianuarie, nu se poate aplica. Din acest motiv hotelierii au pierderi de milioane de lei”, a declarat agenției MEDIAFAX Alin Burcea, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

El spune că Man refuză să semneze diverse proiecte, acestea rămânând blocate, astfel, iar standurile României la târgurile internaționale de turism se aprobă cu 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

„Cerem demisia doamnei Simona Man și îl rugăm pe primul ministru să numească în acest post un specialist adevărat, care să redreseze activitatea ANT”, a adăugat Burcea.

Simona Man conducea Autoritatea pentru Turism din luna noiembrie a anului trecut.

În urmă cu o săptămână, MEDIAFAX a anunțat că telefoanele Autorității Naționale pentru Turism au fost tăiate pe 2 aprilie, angajații acesteia neputând fi contactați, cu o săptămână înaintea deschiderii sezonului pe litoral.

Contactată de MEDIAFAX pe telefonul mobil personal, Simona Man a declarat că telefoanele au fost întrerupte pentru că a expirat contractul semnat de ANT în urmă cu doi ani cu un operator de telefonie.

Surselor oficiale arătau că nu pot contacta telefonic ANT nici companiile care participă la licitații, nici hotelierii si nici agențiile de turism, dacă au nevoie de asistență sau dacă întâmpină probleme.

„Ca imagine, este dezastruos ce se întâmplă”, au mai spus sursele.

Potrivit acelorași surse, angajaților care se ocupă de autorizare și control nu li se semnează de către conducerea instituției mandatele pentru a pleca în controale, pe motivul că „nu sunt bani”. Din acest motiv, cu o săptămână înainte de deschiderea sezonului estival, autoritatea statului care se ocupă de turism nu a verificat dacă structurile de cazare de la mare sunt pregătite sau nu să primească turiști.

„Se găsesc însă bani pentru deplasările externe ale conducerii ANT. Ar trebui ca autoritățile abilitare să verifice eficiența cheltuirii banului public din care se fac aceste deplasări”, au mai spus sursele din turism.

Autoritatea pentru Turism este instituția care coordonează turismul românesc și care verifică și clasifică hotelurile și agențiile de turism.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Se interzic TELEFOANELE mobile. S-a adoptat ordin la nivel de stat. CINE RENUNȚĂ la smartphone
O mare greșeală la examenul auto. Mulți elevi o comit
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?