SIMULARE BAC 2015. Simularea examenului de bacalaureat începe luni, cu proba la limba română

Publicat: 02/03/2015, 15:23
Actualizat: 06/07/2016, 07:39

SIMULARE BAC 2015.Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, din anul școlar 2014-2015, începe luni cu proba Limba și literatura română.

UPDATE. Ministerul Educației a publicat subiectele șli baremele de la proba de Limba Română- clasa a XII-a și Xl-a a XI-a

SUBIECTE ȘI BAREMELE de la CLASA A XII-a -profil REAL și UMAN:

DESCĂRCAȚI DE AICI BAREMUL PENTRU SUBIECTELE DE LA ROMÂNĂ-profil REAL

DESCĂRCAȚI DE AICI BAREMUL PENTRU SUBIECTELE DE LA ROMÂNĂ-profil UMAN

DESCARCAȚI DE AICI SUBIECTELE DE LA ROMÂNĂ- profil REAL

DESCARCAȚI DE AICI SUBIECTELE DE LA ROMÂNĂ- profil UMAN

SUBIECTE ȘI BAREMELE de la CLASA A XI-a -profil REAL și UMAN:

DESCARCĂ DE AICI BAREMUL pentru subiectele la LIMBA ROMÂNĂ- profil REAL

DESCARCĂ DE AICI BAREMUL pentru subiectele la LIMBA ROMÂNĂ- profil UMAN

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE de la Limba Română- profil REAL

DESCARCĂ DE AICI SUBIECTELE de la Limba Română- profil UMAN

SUBIECTE SIMULARE BAC 2015

Elevii de la profilul uman au avut un text la prima vedere din Jocurile Dianei de Anton Holban pe baza căruia trebuiau, printre altele, să dea câteva două sinonime neologice, să explice rolul unei cratime, să folosească cuvântul ploaie cu sens conotativ, să indice tipul de perspectivă narativă și să ilustreze două trăsături ale genului epic. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de 150-300 de cuvinte despre influența traducerilor asupra literaturii naționale. La ultimul subiect, elevii trebuiau să scrie un eseu despre tema și viziunea despre lume așa cum apar într-un text poetic aparținându-i lui Tudor Arghezi.

Click pentru a mări

Click pentru a mări

Click pentru a mări

Elevii de clasa a XI-a de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere scris de Ioan Slavici – O viață pierdută – pe baza căruia trebuiau să răspundă la mai multe cerințe. La eseul argumentativ trebuiau scrie despre importanța ecranizării operelor literare, iar la ultimul subiect trebuiau să caracterizeze un personja dintr-o nuvelă de Slavici.

Click pentru a mări

Click pentru a mări

Elevii de clasa a XII-a de la profilul real au primit un text la prima vedere din romanul Accidentul de Mihail Sebastian pe bază căruia trebuiau să rezolve nouă cerințe care vizau cunoștințe de vocabulary și teorie literară, precum și capacitatea de a înțelege și analiza un text literar. La subiectul al doilea, elevii au avut de scris un text argumentativ despre relația dintre părinți și copii, iar la subiectul al treilea, un eseu despre opera lui George Bacovia sau Mihai Eminescu.

Click pentru a mări

Elevii de clasa a XI-a de la secțiile de uman au primit un text la prima vedere de I.L. Caragiale, pe baza căruia trebuiau să răspundă la mai multe cerințe, la subiectul al doilea un eseu argumentative despre importanța vizitării muzeelor și caselor memorial pentru cultura generală, iar la subiectul al treilea, elevii au avut de scris un eseu despre relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

Următoarea probă, de Limba și literatura maternă este programată marți (3 martie), iar proba obligatorie a profilului va fi susținută miercuri (4 martie).

Simularea probelor scrise se va încheia vineri (6 martie) cu proba la alegere a profilului și specializării, pe care o vor susține doar pentru elevii claselor a XII-a.

Elevii pot consulta subiectele posibile pe care le pot primi la simulare pe http://subiecte2015.edu.ro.

Afișarea rezultatelor se va face în 12 martie.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2014

La SIMULARE BAC 2014, elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit un text la prima vedere aparținând genului dramatic – Titanic vals, de Tudor Mușatescu – pe baza căruia trebuiau să rezolve mai multe cerințe care vizau cunoștințe de vocabular și capacitatea de a înțelege și comenta un text la prima vedere. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu în care să argumenteze importanța studierii disciplinelor umaniste, iar la ultimul subiect trebuiau să realizeze un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text studiat de Liviu Rebreanu.

La profilul real și tehnologic, textul la prima vedere a fost un fragment din „Somnoroasa aventură”, de Teodor Mazilu, pe baza căruia elevii trebuiau să își dovedească cunoștințele de vocabular și capacitatea de a înțelege și interpreta un text dramatic. La subiectul al doilea, au avut de scris un text argumentativ despre importanța călătoriilor în formarea personalității tinerilor, iar la subiectul al treilea trebuiau să redacteze un eseu de 2-3 pagini în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text studiat de Liviu Rebreanu.

Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național, dar și pentru a optimiza rezultatele obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română și la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puțin de jumătate – 42,51 la sută – au obținut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educației Națonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obținut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) și 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32 la sută.

SIMULARE BAC 2015.Ministerul Educației a publicat încă de anul trecut modele de subiecte pe care elevii le vor primi la examen pe pe http://subiecte2015.edu.ro. Ultimul subiect va fi redactarea unui eseu de minimum 600 de cuvinte pe un subiect propus pornind de la un text literar. Fiecare dintre cele trei subiecte propuse va fi notat cu 30 de puncte.

SIMULARE BAC 2015.Calendar simulare Bac 2015

2 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba și literatura română

3 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba și literatura maternă

4 martie 2015 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

6 martie 2015 – Simularea probei la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

12 martie 2015 – Afișarea rezultatelor

Gândul va publica subiectele la simulare bacalaureat 2015 la proba de limba română, atât pentru profilul real, cât și pentru uman, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ