• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Sindicaliștii de la metrou RENUNȚĂ LA GREVĂ: Salariile angajaților vor CREȘTE

Sindicaliștii de la metrou RENUNȚĂ LA GREVĂ. Salariile angajaților vor CREȘTE. Vezi ce MAJORARE SALARIALĂ vor primi salariații

„Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, precizează comunicatul Metrorex.

Directorul Metrorex: Nu cred că va mai avea loc o grevă generală la metrou

„Nu cred că va mai fi o grevă la metrou, azi avem o nouă rundă de negocieri, la ora 14:00. Cifrele în ceea ce privește procentele de creșteri salariale sunt confidențiale”, a declarat, marți, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu.

De asemenea, a mai avut loc luni o întâlnire între reprezentanții administrației și cei ai sindicatului de la metrou, care a durat 2 – 3 minute, în condițiile în care președintele Iohannis nu a semnat schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor.

„Astăzi (luni, n.r.) a avut loc o întâlnire, pentru că nu o putem numi rundă de negocieri, a durat două – trei minute. Ni s-a spus că președintele Iohannis trebuie să semneze demisia ministerului Șova și trebuie să vină altcineva. Noi am cedat destul, ne-am dus la jumătate din suma solicitată, și credeam că ne înțelegem cumva, mai ales că bugetul permite, ne încadrăm în buget. Consiliul de Administrație a acceptat să negocieze în limita bugetului, dar nu dorește ministrul Șova. Ne împing spre grevă”, a declarat pentru Mediafax Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou.

Sindicaliștii de la metrou RENUNȚĂ LA GREVĂ

„În continuare ne calculăm pașii, nu știm când și cum se întâmplă, dar nu mai suntem dispuși să așteptăm”, a spus Rădoi.

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), condusă de Ion Rădoi, a declanșat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, amenințând ulterior că va fi declanșată și o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliștii au solicitat, inițial, majorări salariale chiar și de până la 40%, iar negocierile au loc în continuare pentru un procent de aproximativ 20%.

Cât câștiga înainte de majorare un angajat al Metrorex

Venitul salarial mediu net în cadrul Metrorex, companie de stat aflată în subordinea Ministerului Transportu­rilor, este de 5.408 de lei net pe lună, potrivit datelor din bugetul de venituri și cheltuieli publicat pe site-ul institiției, informează Ziarul Financiar.

Inchide