Sindicatul Europol, despre explozia unei mașini în Arad: „Execuție în stil mafiot” / Momentul, surprins de camerele de supraveghere – VIDEO

Publicat: 29/05/2021, 14:06
Actualizat: 29/05/2021, 15:51

Sindicatul Europol a postat pe Facebook primele imagini video cu explozia mașinii din Arad în urma căreia un bărbat și-a pierdut viața, menționând că incidentul este o „execuție în stil mafiot”.

Explozia autoturismului a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai, în jurul orei 7, ucigându-l pe omul de afaceri Ioan Crișan, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea. Potrivit surselor GÂNDUL.RO, în acest caz sunt audiate mai multe persoane care locuiesc în zona unde a avut loc explozia, în condiţiile în care suflul a spart mai multe geamuri de la parterul și etajul un al blocului în care se afla magazinul.

Ioan Crișan era un cunoscut om de afaceri

„În momentul sosiri echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent şi generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului, a fost găsită în interiorul maşinii o victimă decedată, care nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Sindicatul Europol a postat pe Facebook primele imagini video cu momentul exploziei.

„Execuție în stil mafiot la Arad. Primele imagini video cu explozia mașinii din parcarea supermarketului din Arad. Colegii noștri din cadrul Institututului Național de Criminalistică, Direcției Investigații Criminale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate sunt la fața locului pentru a sprijini ancheta aflată în desfășurare”, a transmis sursa citată.

Ioan Crișan era un cunoscut om de afaceri local și fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea. Afaceristul deţinea o fermă de somn african, una dintre puținele ferme din Europa de Est, situată în apropierea unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Potrivit presei locale, Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, pentru a dezvolta o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din vestul Europei, acolo unde exporta şi somn african.