Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite

Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite
Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro
Publicat: 29/10/2020, 08:51
Actualizat: 29/10/2020, 08:56

Situație incredibilă în Bihor unde polițiștii au redeschis o anchetă la un an după decesul lui Alexandru Lökösházy, un celebru expert auto care avea o avere considerabilă. Noua ipoteză a polițiștilor este că un cuplu l-a ucis după ce l-a oblgat să semneze un testament ciudat prin care îi lăsa toată agoniseala de-o viață unei femei, Mihaela B.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reluat ancheta în cazul morții octogenarului Alexandru Lökösházy, un expert auto care a murit subit anul trecut, după ce ar fi mers în vizită la un bărbat cu care voia să negocieze un schimb de terenuri. La vremea respectivă, chiar dacă totul părea cusut cu ață albă, polițiștii erau pregătiți să închidă ancheta, noroc cu niște rude de-ale bărbatului care locuiesc în Canada și și-au pus un semn de întrebare în legătură cu moartea lui, transmite ebihoreanul.ro.

Ce s-ar fi întâmplat pare o scenă ruptă dintr-un film thriller! Expertul auto în vârstă de 87 de ani, care locuia în Oradea, era o persoană în putere și activă, potrivit cunoscuților, iar într-o zi, pe 26 august 2019, a plecat de acasă invitat fiind pe Valea Brătcuţei, unde ar fi avut o casă de vacanță un bărbat cu care acesta negocia de câteva luni un schimb de terenuri. Atât știau vecinii despre motivul pentru care Alexandru Lökösházy și-a părăsit domiciliul în acea zi fatidică.

Expert auto, descoperit decedat la o săptămână de la dispariție

În prima zi după plecare de acasă, acesta le-a răspuns cunoscuților la telefon, dar după o săptămână nimeni nu mai dădea de el. Ceea ce l-a determinat pe unul dintre prietenii săi să meargă în căutarea lui pe Valea Brătcuţei.

Bărbatul a mers chiar și la postul de poliție din zonă pentru a descoperi unde locuiește cel care l-a invitat pe expertul auto la el, însă autoritățile i-au transmis că Sebastian B. nu deținea nicio proprietate în acea zonă.

De îndată, prietenul lui Alexandru Lökösházy a semnalat dispariția bărbatului, însă la scurt timp a aflat cumplita veste – în baza de date a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei expertul auto figura drept decedat, dar nu pe Valea Brătcuţei, ci în satul Mihai Bravu. Se pare că murise pe 31 august.

Surprizele neplăcute nu s-au oprit aici! Polițiștii au descoperit că bărbatul fusese deja incinerat iar urna cu cenușa lui se afla în casa celui la care s-a dus în vizită, potrivit informațiilor pe care acesta le-a dat vecinilor înainte de-a porni la drum.

Poveste cusută cu ață albă!

Sebastian B., în vâsrtă de 38 de ani, pare că avea totul pregătit – actele care să ateste că expertul auto suferea de mai multe afecțiuni, un contract de întreţinere încheiat cu el, dar şi un testament olograf, semnat pe 22 august, scris parţial cu litere de mână, parţial cu litere de tipar, prin care iubita lui Sebastian B., Mihaela B., devenea, în caz de deces, beneficiara întregii averi a bătrânului.

Situația devine și mai dubioasă întrucât cei doi suspecți, Mihaela B. și Sebastian B., n-au stau mult pe gânduri și au revendicat averea – case, apartamente, terenuri, pe care le-au și scos la vânzare, precum și peste 80.000 de euro, economiile bătrânului.

Ar fi scăpat ca prin urechile acului dacă…

Cei doi ar fi scăpat basma curată dacă prietenii și cunoștințele bătrânului nu ar fi reușit să-i găsească rudele din Canada, care, când au aflat cumplita veste, și-au angajat doi avocați pentru a da de cap situației bizare.

Anchetatorii parcă ar fi fost legați la ochi

Surprinzător este faptul că anchetatorilor nu li s-a părut nimic ciudat, la vremea respectivă, în faptul că Mihaela B. și Sebastian B. avuseseră în ingrijire o bătrână care murise în timp ce se afla în îngrijirea lor, asemenea lui Alexandru Lökösházy.

Chiar dacă totul părea cusut cu ață albă și nimeni nu înțelegea de ce bătrânul s-ar fi lăsat îngrijit de niște străini când avea cunoștințe, prieteni și vecini care l-ar fi ajutat în caz de nevoie, plus faptul se afla în putere, polițiștii au închis cazul în vara acestui an când raportul criminalistic a constatat că într-adevăr testamentul fusese făcut de Alexandru Lökösházy.

Totuși, unul dintre avocații rudelor celui decedat nu a pus stop demersurilor, ci a mers mai departe și a apelat la un alt criminalist. Analiza acestuia a demonstrat ceea ce toți bănuiau – testamentul nu fusese făcut de bătrân.

Testamentul lui Alexandru Lökösházy, o compilație dubioasă

Se pare că pe document doar anumite informații fuseseră scrise de Alexandru Lökösházy, care la momentul respectiv probabil că nici măcar nu știa ce semnează ținând cont că analiza a arătat că documentul a fost completat după semnarea lui, părând de fapt „o plastografie” – fusese completat de cineva care părea că nu știe prea multă școală, deși se știa că bătrânul are un scris citeț și știe să scrie foarte bine.

Astfel, a fost deschisă o nouă anchetă în cazul morții expertului auto, dar pentru omor calificat, nu pentru omor din culpă ca în prima, deschisă anul trecut. Totuși, se pare că autoritățile nu vor să suspecteze pe cineva în mod direct, ci au deschis dosarul in rem.

„Eu am înaintat un memoriu, chiar săptămâna trecută, prin care am solicitat să se ia măsuri asiguratorii, să se extindă cercetările şi faţă de alte fapte, cum ar fi abuzul în serviciu prin participaţie improprie, aceasta din urmă cu privire la notarul care a vizat acel testament după începerea anchetei şi le-a permis unor persoane să aibă acces la averea defunctului fără drept”, a declarat unul dintre avocați.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile cu apropriaţii: "Este trist să...
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBĂ TOTALĂ de la Alexandru Rafila! Ar trebui SĂ NU MAI VORBIM de certificatul verde
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...