Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite

Redactor:
Alexandra Mortu
Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite
Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro

Situație incredibilă în Bihor unde polițiștii au redeschis o anchetă la un an după decesul lui Alexandru Lökösházy, un celebru expert auto care avea o avere considerabilă. Noua ipoteză a polițiștilor este că un cuplu l-a ucis după ce l-a oblgat să semneze un testament ciudat prin care îi lăsa toată agoniseala de-o viață unei femei, Mihaela B.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reluat ancheta în cazul morții octogenarului Alexandru Lökösházy, un expert auto care a murit subit anul trecut, după ce ar fi mers în vizită la un bărbat cu care voia să negocieze un schimb de terenuri. La vremea respectivă, chiar dacă totul părea cusut cu ață albă, polițiștii erau pregătiți să închidă ancheta, noroc cu niște rude de-ale bărbatului care locuiesc în Canada și și-au pus un semn de întrebare în legătură cu moartea lui, transmite ebihoreanul.ro.

Ce s-ar fi întâmplat pare o scenă ruptă dintr-un film thriller! Expertul auto în vârstă de 87 de ani, care locuia în Oradea, era o persoană în putere și activă, potrivit cunoscuților, iar într-o zi, pe 26 august 2019, a plecat de acasă invitat fiind pe Valea Brătcuţei, unde ar fi avut o casă de vacanță un bărbat cu care acesta negocia de câteva luni un schimb de terenuri. Atât știau vecinii despre motivul pentru care Alexandru Lökösházy și-a părăsit domiciliul în acea zi fatidică.

Expert auto, descoperit decedat la o săptămână de la dispariție

În prima zi după plecare de acasă, acesta le-a răspuns cunoscuților la telefon, dar după o săptămână nimeni nu mai dădea de el. Ceea ce l-a determinat pe unul dintre prietenii săi să meargă în căutarea lui pe Valea Brătcuţei.

Bărbatul a mers chiar și la postul de poliție din zonă pentru a descoperi unde locuiește cel care l-a invitat pe expertul auto la el, însă autoritățile i-au transmis că Sebastian B. nu deținea nicio proprietate în acea zonă.

De îndată, prietenul lui Alexandru Lökösházy a semnalat dispariția bărbatului, însă la scurt timp a aflat cumplita veste – în baza de date a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei expertul auto figura drept decedat, dar nu pe Valea Brătcuţei, ci în satul Mihai Bravu. Se pare că murise pe 31 august.

Surprizele neplăcute nu s-au oprit aici! Polițiștii au descoperit că bărbatul fusese deja incinerat iar urna cu cenușa lui se afla în casa celui la care s-a dus în vizită, potrivit informațiilor pe care acesta le-a dat vecinilor înainte de-a porni la drum.

Poveste cusută cu ață albă!

Sebastian B., în vâsrtă de 38 de ani, pare că avea totul pregătit – actele care să ateste că expertul auto suferea de mai multe afecțiuni, un contract de întreţinere încheiat cu el, dar şi un testament olograf, semnat pe 22 august, scris parţial cu litere de mână, parţial cu litere de tipar, prin care iubita lui Sebastian B., Mihaela B., devenea, în caz de deces, beneficiara întregii averi a bătrânului.

Situația devine și mai dubioasă întrucât cei doi suspecți, Mihaela B. și Sebastian B., n-au stau mult pe gânduri și au revendicat averea – case, apartamente, terenuri, pe care le-au și scos la vânzare, precum și peste 80.000 de euro, economiile bătrânului.

Ar fi scăpat ca prin urechile acului dacă…

Cei doi ar fi scăpat basma curată dacă prietenii și cunoștințele bătrânului nu ar fi reușit să-i găsească rudele din Canada, care, când au aflat cumplita veste, și-au angajat doi avocați pentru a da de cap situației bizare.

Anchetatorii parcă ar fi fost legați la ochi

Surprinzător este faptul că anchetatorilor nu li s-a părut nimic ciudat, la vremea respectivă, în faptul că Mihaela B. și Sebastian B. avuseseră în ingrijire o bătrână care murise în timp ce se afla în îngrijirea lor, asemenea lui Alexandru Lökösházy.

Chiar dacă totul părea cusut cu ață albă și nimeni nu înțelegea de ce bătrânul s-ar fi lăsat îngrijit de niște străini când avea cunoștințe, prieteni și vecini care l-ar fi ajutat în caz de nevoie, plus faptul se afla în putere, polițiștii au închis cazul în vara acestui an când raportul criminalistic a constatat că într-adevăr testamentul fusese făcut de Alexandru Lökösházy.

Totuși, unul dintre avocații rudelor celui decedat nu a pus stop demersurilor, ci a mers mai departe și a apelat la un alt criminalist. Analiza acestuia a demonstrat ceea ce toți bănuiau – testamentul nu fusese făcut de bătrân.

Testamentul lui Alexandru Lökösházy, o compilație dubioasă

Se pare că pe document doar anumite informații fuseseră scrise de Alexandru Lökösházy, care la momentul respectiv probabil că nici măcar nu știa ce semnează ținând cont că analiza a arătat că documentul a fost completat după semnarea lui, părând de fapt „o plastografie” – fusese completat de cineva care părea că nu știe prea multă școală, deși se știa că bătrânul are un scris citeț și știe să scrie foarte bine.

Astfel, a fost deschisă o nouă anchetă în cazul morții expertului auto, dar pentru omor calificat, nu pentru omor din culpă ca în prima, deschisă anul trecut. Totuși, se pare că autoritățile nu vor să suspecteze pe cineva în mod direct, ci au deschis dosarul in rem.

„Eu am înaintat un memoriu, chiar săptămâna trecută, prin care am solicitat să se ia măsuri asiguratorii, să se extindă cercetările şi faţă de alte fapte, cum ar fi abuzul în serviciu prin participaţie improprie, aceasta din urmă cu privire la notarul care a vizat acel testament după începerea anchetei şi le-a permis unor persoane să aibă acces la averea defunctului fără drept”, a declarat unul dintre avocați.

 

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
BOMBĂ! Petre Roman, DESFIINȚAT de o femeie! Ce a putut să facă fostul premier, este...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Anna Lesko și Bogdan Mocanu, șcene fierbinți direct din cada plină cu spumă! Clipul a...
Inchide