Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite

Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite
Situație ca-n filme în Bihor! Un cuplu l-ar fi omorât pe un expert auto pentru a-i fura averea: Misterele decesului, încă nedeslușite / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro
Publicat: 29/10/2020, 08:51
Actualizat: 29/10/2020, 08:56

Situație incredibilă în Bihor unde polițiștii au redeschis o anchetă la un an după decesul lui Alexandru Lökösházy, un celebru expert auto care avea o avere considerabilă. Noua ipoteză a polițiștilor este că un cuplu l-a ucis după ce l-a oblgat să semneze un testament ciudat prin care îi lăsa toată agoniseala de-o viață unei femei, Mihaela B.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reluat ancheta în cazul morții octogenarului Alexandru Lökösházy, un expert auto care a murit subit anul trecut, după ce ar fi mers în vizită la un bărbat cu care voia să negocieze un schimb de terenuri. La vremea respectivă, chiar dacă totul părea cusut cu ață albă, polițiștii erau pregătiți să închidă ancheta, noroc cu niște rude de-ale bărbatului care locuiesc în Canada și și-au pus un semn de întrebare în legătură cu moartea lui, transmite ebihoreanul.ro.

Ce s-ar fi întâmplat pare o scenă ruptă dintr-un film thriller! Expertul auto în vârstă de 87 de ani, care locuia în Oradea, era o persoană în putere și activă, potrivit cunoscuților, iar într-o zi, pe 26 august 2019, a plecat de acasă invitat fiind pe Valea Brătcuţei, unde ar fi avut o casă de vacanță un bărbat cu care acesta negocia de câteva luni un schimb de terenuri. Atât știau vecinii despre motivul pentru care Alexandru Lökösházy și-a părăsit domiciliul în acea zi fatidică.

Expert auto, descoperit decedat la o săptămână de la dispariție

În prima zi după plecare de acasă, acesta le-a răspuns cunoscuților la telefon, dar după o săptămână nimeni nu mai dădea de el. Ceea ce l-a determinat pe unul dintre prietenii săi să meargă în căutarea lui pe Valea Brătcuţei.

Bărbatul a mers chiar și la postul de poliție din zonă pentru a descoperi unde locuiește cel care l-a invitat pe expertul auto la el, însă autoritățile i-au transmis că Sebastian B. nu deținea nicio proprietate în acea zonă.

De îndată, prietenul lui Alexandru Lökösházy a semnalat dispariția bărbatului, însă la scurt timp a aflat cumplita veste – în baza de date a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei expertul auto figura drept decedat, dar nu pe Valea Brătcuţei, ci în satul Mihai Bravu. Se pare că murise pe 31 august.

Surprizele neplăcute nu s-au oprit aici! Polițiștii au descoperit că bărbatul fusese deja incinerat iar urna cu cenușa lui se afla în casa celui la care s-a dus în vizită, potrivit informațiilor pe care acesta le-a dat vecinilor înainte de-a porni la drum.

Poveste cusută cu ață albă!

Sebastian B., în vâsrtă de 38 de ani, pare că avea totul pregătit – actele care să ateste că expertul auto suferea de mai multe afecțiuni, un contract de întreţinere încheiat cu el, dar şi un testament olograf, semnat pe 22 august, scris parţial cu litere de mână, parţial cu litere de tipar, prin care iubita lui Sebastian B., Mihaela B., devenea, în caz de deces, beneficiara întregii averi a bătrânului.

Situația devine și mai dubioasă întrucât cei doi suspecți, Mihaela B. și Sebastian B., n-au stau mult pe gânduri și au revendicat averea – case, apartamente, terenuri, pe care le-au și scos la vânzare, precum și peste 80.000 de euro, economiile bătrânului.

Ar fi scăpat ca prin urechile acului dacă…

Cei doi ar fi scăpat basma curată dacă prietenii și cunoștințele bătrânului nu ar fi reușit să-i găsească rudele din Canada, care, când au aflat cumplita veste, și-au angajat doi avocați pentru a da de cap situației bizare.

Anchetatorii parcă ar fi fost legați la ochi

Surprinzător este faptul că anchetatorilor nu li s-a părut nimic ciudat, la vremea respectivă, în faptul că Mihaela B. și Sebastian B. avuseseră în ingrijire o bătrână care murise în timp ce se afla în îngrijirea lor, asemenea lui Alexandru Lökösházy.

Chiar dacă totul părea cusut cu ață albă și nimeni nu înțelegea de ce bătrânul s-ar fi lăsat îngrijit de niște străini când avea cunoștințe, prieteni și vecini care l-ar fi ajutat în caz de nevoie, plus faptul se afla în putere, polițiștii au închis cazul în vara acestui an când raportul criminalistic a constatat că într-adevăr testamentul fusese făcut de Alexandru Lökösházy.

Totuși, unul dintre avocații rudelor celui decedat nu a pus stop demersurilor, ci a mers mai departe și a apelat la un alt criminalist. Analiza acestuia a demonstrat ceea ce toți bănuiau – testamentul nu fusese făcut de bătrân.

Testamentul lui Alexandru Lökösházy, o compilație dubioasă

Se pare că pe document doar anumite informații fuseseră scrise de Alexandru Lökösházy, care la momentul respectiv probabil că nici măcar nu știa ce semnează ținând cont că analiza a arătat că documentul a fost completat după semnarea lui, părând de fapt „o plastografie” – fusese completat de cineva care părea că nu știe prea multă școală, deși se știa că bătrânul are un scris citeț și știe să scrie foarte bine.

Astfel, a fost deschisă o nouă anchetă în cazul morții expertului auto, dar pentru omor calificat, nu pentru omor din culpă ca în prima, deschisă anul trecut. Totuși, se pare că autoritățile nu vor să suspecteze pe cineva în mod direct, ci au deschis dosarul in rem.

„Eu am înaintat un memoriu, chiar săptămâna trecută, prin care am solicitat să se ia măsuri asiguratorii, să se extindă cercetările şi faţă de alte fapte, cum ar fi abuzul în serviciu prin participaţie improprie, aceasta din urmă cu privire la notarul care a vizat acel testament după începerea anchetei şi le-a permis unor persoane să aibă acces la averea defunctului fără drept”, a declarat unul dintre avocați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare