Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu a venit la DNA Ploiești, unde a fost citată ca martor

Soacra fostului trezorier al PNL Vlad Moisescu a venit la DNA Ploiești, unde a fost citată ca martor
Publicat: 24/06/2015, 11:15
Actualizat: 24/06/2015, 20:13

Soacra fostului trezorier al PNL a ajuns la DNA în jurul orei 10.30, ea intrând în sediul direcției fără să facă declarații, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, Flavia Ciocodei a fost citată ca martor în dosarul în care Vlad Moisescu este cercetat pentru trafic de influență și constituire de grup infracțional.

La sediul DNA Ploiești, este audiat la ora transmiterii acestei știri și deputatul Sebastian Ghiță, care a ajuns la ora 9.30. El spunea că a primit o citație săptămâna trecută, că nu știe de ce a fost chemat și dacă a fost extinsă urmărirea penală și că speră „să nu se întâmple lucruri rele”, adăugând: „Nu m-am gândit că vin să o caut pe soacra lui Moisescu”.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiță, pentru noi fapte de corupție comise de când acesta este parlamentar, dar și înaintea mandatului și că ar urma să fie extins și sechestrul asigurător asupra averii parlamentarului.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, și Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de influență, iar Andrei Chiliman și consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență într-un dosar privind atribuirea preferențială de lucrări unor firme de la care primeau „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu și Ion Brad să fie cercetați în libertate, sub control judiciar, în acest dosar.

Fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu a afirmat, luni după-amiază, la DNA Ploiești, că procurorii au pus sechestru pe bunuri în valoare de trei miliarde de lei in dosarul în care este cercetat alături de primarul Andrei Chiliman, de consiliera acestuia, Ioana Costescu, și de consilierul local Ion Brad.

În urma perchezițiilor făcute la locuința fostului trezorier al PNL, procurorii anticorupție ar fi descoperit un contract de împrumut încheiat în 2009 între soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, și soția acestuia. Concret, soacra și-ar fi împrumutat fiica cu suma de trei miliarde de lei (aproximativ 670 de milioane de euro).

În privința documentului găsit de către procurori prin care soacra sa își împrumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus că acel document nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1.

„Este un act sub semnătură privată, care nu a avut niciun fel de consecință, dar, cel mai important, nu are nicio legătură cu Primăria Sectorului 1”, spunea Moisescu.

Acesta declara că suma de 670 de milioane de euro care apare în actul de împrumut dintre soacra și soția sa nu este cea reală și că în acel document este vorba despre „o eroare materială de denominare” făcută de „cel care a întocmit actul”.

Soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, în vârstă de 71 de ani, locuiește la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, într-un apartament pe care l-a cumpărat înainte de Revoluție, împreună cu soțul, de la cântăreața Sanda Ladoși, potrivit Digi 24.

Întrebată, de reporterii Digi 24, despre această sumă, Flavia Ciocodei a răspuns: „Pff…Cum 600 de milioane de euro? Nici nu știu să număr atât (…) Procurorii spun multe tâmpenii. Întrebați-i pe procurori ce dovezi au”.

Întrebată dacă are vreun contract cu fiica sa, femeia a răspuns: „Treaba mea!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii