Șoferul acuzat că a ucis un om după ce l-a târât 850 de metri cu mașina, eliberat din arest

Șoferul acuzat că a ucis un om după ce l-a târât 850 de metri cu mașina, eliberat din arest
Publicat: 18/03/2014, 20:44
Actualizat: 29/09/2018, 07:55

Tribunalul Vaslui a dispus „eliberarea de îndată” a tânărului de 28 de ani din localitatea vasluiană Băcești care, la începutul lunii martie, a accidentat mortal un bărbat de 50 de ani, pe care l-a târât 850 de metri cu mașina pe un drum național, ulterior incendiind mașina într-o râpă din județul Bacău pentru a șterge urmele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, magistrații vasluieni au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, șoferul neavând voie să părăsească imobilul în care locuiește fără acordul organelor judiciare.

În plus, „inculpatul nu are voie să comunice cu membrii familiei victimei și cu martorii audiați în dosar. Instanța atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, se arată în hotărârea luată de către magistrații Tribunalului Vaslui.

Cei desemnați cu supravegherea tânărului de 28 de ani sunt polițiștii din orașul Negrești, „care vor urmări respectarea măsurii și a obligațiilor impuse”.

Șoferul din Băcești a fost arestat preventiv în 4 martie 2014 pentru ucidere din culpă, fiind acuzat că a omorât un pieton pe o șosea din județul Vaslui. Potrivit cercetărilor desfășurate de către polițiștii vasluieni, victima accidentului, un bărbat de 50 de ani, a fost lovit în plin de mașina condusă de tânărul de 28 de ani și apoi târât pe o distanță de aproximativ 850 de metri pe șoseaua care tranzitează localitatea Dumești, respectiv drumul național DN 15D.

Ulterior, șoferul a fugit de locul accidentului și, după ce a parcurs peste 30 de kilometri, a stropit mașina cu benzină și i-a dat foc într-o râpă din localitatea băcăuană Roșiești pentru a distruge urmele accidentului, susțin anchetatorii, autoturismul arzând în totalitate.

„În urma unui apel la numărul de urgență 112, prin care am fost sesizați despre existența unei persoane decedate pe șosea, s-au declanșat procedurile specifice pentru identificarea șoferului care a provocat accidentul. Astfel, s-a constituit o echipă complexă de cercetare la fața locului, formată din 20 de polițiști rutieri, de acțiuni speciale și de ordine publică, care a instituit filtre rutiere și a efectuat cercetări pe raza comunelor și județelor învecinate. După nouă ore de căutări, s-a reușit identificarea conducătorului auto care a provocat accidentul”, declara responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.

La câteva ore de la prinderea sa, șoferul de 28 de ani a fost prezentat instanței de către procurorii Parchetului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Magistrații Judecătoriei Vaslui au acceptat propunerea și au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tânărului pentru „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia fără încuviințarea poliției care efectuează cercetări la locului faptei”.

Tânărul a contestat măsura dispusă de Judecătorie, astfel încât, după două săptămâni de arest, este eliberat, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern