SOLICITARE. FICE solicită MEC ca examenele naționale să fie organizate în august sau să se renunțe la acestea pentru anul 2020

Redactor:
Gandul
SOLICITARE. FICE solicită MEC ca examenele naționale să fie organizate în august sau să se renunțe la acestea pentru anul 2020
Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ

Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative, Secţiunea România (FICE România) solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să ia în calcul desfăşurarea unei singure sesiuni de bacalaureat, în august, şi a Evaluării Naţionale în aceeaşi perioadă, dar şi renunţarea la organizarea ambelor examene naţionale şi considerarea exclusiv ca rezultate ale acestora a mediei generale din ciclurile de studii pentru care acestea sunt prevăzute.

„FICE România consideră că dreptul tinerilor de acces la finalizarea ciclurilor de studii şi la certificarea în deplină legalitate pentru continuare în educaţie şi formare este incontestabil, iar condiţiile pentru concretizare trebuie asigurate. În acelaşi timp, sunt imperative organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale în condiţii de maximă securitate pentru elevi, ca şi pentru toţi cei angajaţi în mecanismul complex al examenelor (profesori, părinţi, personal administrativ etc.). Ca urmare, FICE România solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să ia în considerare atât elementele de conţinut ale mecanismului examenelor, cât şi interdependenţa şi dinamica lor. Totodată, FICE România semnalează necesitatea considerării înainte de orice a condiţiilor reale, obiective, de aplicare a măsurilor în unităţile de învăţământ, măsuri altfel just şi credibil descrise şi explicate de la nivel ministerial. În paralel, de evaluat sunt riscurile şi consecinţele oricărei disfuncţionalităţi”, se arată într-un apel transmis, duminică, MEC, semnat de preşedintele FICE România, prof. Toma Mareş, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, FICE România solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării „recursul în mod excepţional pentru examenele naţionale 2020” la măsuri de organizare şi forme de desfăşurare precum continuarea pregătirii elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a (a XIIIa) numai în forma la distanţă, având în vedere inclusiv că ei au la dispoziţie teste autorizate, livrate consecvent de minister, ca resurse de antrenament.

Totodată, propune desfăşurarea unei singure sesiuni de bacalaureat în perioada deja prevăzută pentru sesiunea a doua, din august, dar şi restructurarea şi redimensionarea probelor ambelor examene naţionale, încât să fie posibilă desfăşurarea în aceeaşi perioadă din august şi a probelor de evaluare naţională.

De asemenea, în documentul citat, FICE solicită MEC luarea în calcul a unor medii de pe parcursul ciclurilor de studii pentru care se susţin examenele naţionale, prin aplicarea similară la liceu a prevederii de la gimnaziu de acordare a unei ponderi mediei mediilor generale în media de ansamblu a examenului.

O altă posibilitate enunţată în documentul citat este „renunţarea la desfăşurarea probelor ambelor examene naţionale şi considerarea exclusiv ca rezultat al examenului naţional a mediei generale din ciclul de studii pentru care este prevăzut examenul”

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Mașina anului 2021. Modelul electric cu care Volkswagen a câștiga marele premiu
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Horoscop 12 mai 2021. Zodia care beneficiază de capital puternic: va face alegeri inspirate
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide