Sorin Oprescu, eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Primarul, obligat să poarte „brățară” de supraveghere electronică

Sorin Oprescu, eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu. Primarul, obligat să poarte „brățară de supraveghere electronică
Publicat: 30/10/2015, 09:08

Curtea de Apel București a admis contestația formulată de Sorin Oprescu după ce, în 21 octombrie, Tribunalul București i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, luată în 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanța a decis ca, de la data eliberării din Arestul Central al Poliției Capitalei, Sorin Oprescu să stea 30 de zile în arest la domiciliu, timp în care trebuie să se supună restricțiilor stabilite.

În perioada în care va sta în arest la domiciliu, Oprescu trebuie să se prezinte în fața procurorilor și judecătorilor ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu infractorii și martorii din dosar și, conform deciziei instanței, „să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”.

Judecătorii au mai stabilit că instanța îi poate permite lui Sorin Oprescu să părăsească imobilul în care va sta în arest, „pentru procurarea mijloacelor esențiale de existență și în alte situații temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise și motivate”.

Sorin Oprescu este obligat să anunțe polițiștilor care se vor ocupa de supravegherea sa, procurorilor și judecătorilor, situația de urgență și motivele întemeiate când, fără permisiunea organului judiciar, părăsește imobilul pe o durată de timp strict necesară.

După ce decizia definitivă a instanței va fi transmisă la Arestul Central al Poliției Capitalei, Sorin Oprescu va putea pleca la domiciliu.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Hotnews, decizia a fost luată de judecătoarea Viorica Costiniu, soția magistratului Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupție al fostului senator PSD, Cătălin Voicu.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.
În 26 octombrie, procurorii DNA au anunțat extinderea cercetărilor în cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, acesta fiind urmărit penal și pentru spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil și un teren ale edilului și un alt imobil al partenerei de viață a acestuia, până la concurența sumei de peste 3,6 milioane lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...