Sorin Oprescu, o nouă vizită la DNA. Cum se mai simtte fostul primar al Capitalei

Sorin Oprescu, o nouă vizită la DNA. Cum se mai simtte fostul primar al Capitalei
Publicat: 18/11/2015, 20:12

„Mă gândesc în primul rând să fiu sănătos, în al doilea rând să termin cu eticheta asta lipită pe frunte, pentru că n-am muncit o viață ca să îmi lipească cineva etichete de genul ăsta”, a declarat Oprescu, mulțumind oamenilor care încă au încredere în al.

Fostul primar al Capitalei a fost miercuri la DNA, pentru a fi informat de schimbarea încadrării juridice în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție.

El le-a mai declarat jurnaliștilor că la acest moment se simte „binișor” și că așteaptă să fie lăsat să se interneze pentru a se putea opera, amintind că pe 23 noiembrie Curtea de Apel va judeca contestația procurorilor anticorupție în cazul deciziei Tribunalului București prin care s-a admis cererea lui de internare, în condițiile în care este arestat la domiciliu.

Oprescu a cerut să își poată părăsi domiciliul timp de șapte zile pentru a se interna la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde ar urma să fie supus unei intervenții chirurgicale la plămânul la care i-a fost descoperit un nodul, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Tribunalul București i-a aprobat, pe 13 noiembrie, cererea, însă decizia a fost contestată de procurorii DNA.

Pe 29 octombrie, după aproape două luni de arest, Oprescu a fost eliberat din Arestul Capitalei și plasat în arest la domiciliu. Curtea de Apel București i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, dispusă în cazul său în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Avocații lui Oprescu au reclamat la Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne comportamentul personalului medical și conducerii Arestului Central, susținând că edilului nu i se acordă tratament și hrană adecvate bolilor de care suferă. Ei arătau că Sorin Oprescu trebuie să își administreze insulină de mai multe ori pe zi, întrucât suferă de diabet.

Reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că în arest tratamentul nu poate fi administrat decât la cabinetul medical, neputând fi lăsate medicamente în posesia persoanelor încarcerate.

Oprescu a fost transferat în 8 octombrie, sub pază, din Arestul Capitalei, mai întâi la Institutul Oncologic București, apoi la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Paulescu”, unde a stat cinci zile, din 9 până în 14 octombrie.

Avocații lui Oprescu arătau atunci că acestuia i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, existând suspiciuni de cancer.

Sorin Oprescu a fost transferat și în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a stat internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigații, printre care și o coronarografie.

Avocații au cerut apoi transferul edilului într-un spital, precizând că, în urma investigațiilor medicale la care a fost supus la SUUB, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecțiuni, unele grave, fiindu-i depistat și un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni de cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unor investigații suplimentare.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

În 26 octombrie, procurorii DNA au anunțat extinderea cercetărilor în cazul primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, acesta fiind urmărit penal și pentru spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, fiind pus sechestru pe un imobil și un teren ale edilului și un alt imobil al partenerei de viață a acestuia, până la concurența sumei de peste 3,6 milioane lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului