Sorin Oprescu va fi dus înapoi în Arestul Poliției. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Bucureșt îl externează

Sorin Oprescu va fi dus înapoi în Arestul Poliției. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Bucureșt îl externează
Publicat: 29/09/2015, 15:23
Actualizat: 29/09/2015, 17:05

Potrivit surselor citate, starea de sănătate a lui Sorin Oprescu permite reîncarcerarea acestuia în Arestul Central, în urma coronarografiei nefiind găsite probleme foarte grave, care să impună menținerea lui în spital.

Astfel, medicii care l-au îngrijit pe Oprescu au stabilit externarea acestuia, edilul urmând să fie scos de polițiști din unitatea sanitară în aproximativ o oră, au precizat sursele citate.

Avocații lui Sorin Oprescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Oprescu a fost supus luni unei coronarografii, starea acestuia fiind bună.

Aceștia au precizat că l-au văzut pe Sorin Oprescu luni seară, când i-au prezentat și cererea de probatorii care urmează să fie depusă miercuri la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că pentru evaluarea stării de sănătate a lui Sorin Oprescu s-au solicitat de urgență toate actele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigații, și de la Spitalul Elias.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet și afecțiuni cardiace, a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgență București, fiind internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, unde a fost în permanență păzit de trei agenți, conform surselor medicale.

Medicii specialiști l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigații atât în cursul zilei de sâmbătă, cât și duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel București a menținut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv și fiind suspendat din funcție, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Avocații lui Sorin Oprescu vor să ceară DNA confruntarea primarului suspendat al Capitalei cu Bogdan Popa, șeful de la Administrația Cimitirelor, dar și audierea unor martori propuși de apărare și depunerea unor înscrisuri suplimentare la dosarul de corupție.

„Cerem audierea a șase martori pe situația de fapt, reaudierea unui martor întrucât declarațiile sale sunt în opinia apărării insuficiente în raport de situația de fapt reținută de procurori și confruntare cu inculpatul denunțător Bogdan Popa, întrucât între declarațiile domnuli Oprescu, date în fața judecătorului de drepturi și libertăti de la Curtea de Apel București, și ale lui Bogdan Popa sunt contradicții”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit avocaților, cererea va fi depusă la DNA după ce va fi văzută și de primarul Sorin Oprescu.

În ce privește contestația de la Curtea de Apel București, formulată după ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus că edilul a arătat că vrea să participe, dar dacă nu va putea să fie prezent, din motive obiective, judecata va avea loc și în lipsa clientului său.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto