Sorin Oprescu va fi transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Fundeni

Sorin Oprescu va fi transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Fundeni

Avocații au declarat, pentru MEDIAFAX, că Sorin Oprescu a fost anunțat joi dimineață că urmează să fie avizată cererea acestuia de transfer la Spitalul Fundeni, unde să fie consultat și supus unor analize medicale de către specialiști.

Informația nu a fost confirmată de reprezentanții Poliției Capitalei.

„Până la acest moment, nu avem nicio recomandare scrisă cu privire la persoana lipsită de libertate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, șeful Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Diana Sarca.

Avocatul Alexandru Chiciu a depus, în 3 octombrie, la Arestul Central al Poliției Capitalei, o nouă cerere de internare a lui Sorin Oprescu, după ce, în urma investigațiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecțiuni, unele grave, fiindu-i depistat și un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

Potrivit avocaților, din raportul medicilor care au evaluat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu rezultă că primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afecțiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

În urma investigațiilor medicale amănunțite, medicii ar fi constatat că Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plămân, despre care susțin că ar ridica risc oncologic moderat și recomandarea ar fi evaluarea funcționalității pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unei spirometrii. Avocații au susținut că această evaluare ar trebui făcută la un spital specializat în tratarea afecțiunilor pulmonare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliției Capitalei, a fost transferat, în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a stat internat într-o rezervă la Secția de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigații, printre care și o coronarografie.

Oprescu a fost dus în 26 septembrie la spital, după ce avocații acestuia au solicitat să fie supus unor investigații întrucât suferă de diabet și are probleme cardiace, care s-au accentuat în urma arestării acestuia.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care în 25 septembrie a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu a arătat, în motivare, că primarul suspendat al Capitalei a depus la dosar o serie de înscrisuri din care rezultă că prezenta, la momentul încarcerării, diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, arterită, retinopatie incipientă, stent în 2005. Sorin Oprescu a declarat că primește tratamentul medical de care are nevoie în arest, „dar nu vrea să moară în arest”, întrucât glicemia sa este foarte mare, neputând ține sub control strict alimentația pe care o primește prin cântărire, lucru pe care îl făcea atunci când se afla în stare de libertate.

„Judecătorul de drepturi și libertăți reține că, indubitabil inculpatul prezintă boli grave, fiind posibil ca starea de arest preventiv în care se găsește de 20 de zile să-i fi cauzat un stres emoțional puternic, care poate duce la agravarea stării de sănătate în viitor. Din modul în care inculpatul și-a prezentat cauza, se constată că acesta arată că prin luarea măsurii arestării preventive, din cauza bolilor de care suferă, îi este pusă în pericol viața. Judecătorul de drepturi și libertăți constată că la acest moment procesual, din datele dosarului rezultă că inculpatul primește tratamentul medical de care are nevoie, chiar inculpatul afirmând că își administrează singur insulina. Trebuie precizat că nu există o expertiză medicală din care să rezulte că viața inculpatului este în pericol din cauza condițiilor de detenție pe durata măsurii arestării preventive sau că afecțiunile de care suferă inculpatul l-ar supune unui pericol sau unei încercări de o intensitate care să depășească nivelul de suferință inerent detenției”, a notat judecătorul în motivare.

De asemenea, instanța a constatat că nu există înscrisuri medicale din care să rezulte că bolile de care suferă Sorin Oprescu nu ar putea fi tratate în sistemul penitenciar al rețelei medicale a Administrației Penitenciarelor ori că nu ar avea posibilitatea efectuării unui tratament sub pază în rețeaua medicală de specialitate a Ministerului Sănătății.

„Totodată, se observă că nu există înscrisuri ori alte informații din care să rezulte că inculpatului nu îi este asigurată alimentația corespunzătoare în arest, astfel că se constată că este neîntemeiată susținerea inculpatului în sensul că îi este pusă în pericol viața”, a menționat judecătorul.

Instanța a apreciat că urmărirea penală față de Sorin Oprescu nu este finalizată, iar pentru că este posibil ca acesta să influențeze ancheta, nu este oportună, la acest moment procesual, măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Recent, procurorii au cerut instanței prelungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Oprescvu, solicitare care a fost admisă în 30 septembrie de Tribunalul București. Decizia de prelungire cu încă 30 de zile a arestului a fost contestată și se va judeca tot la Curtea de Apel București.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică