Sorin Roșca Stănescu, eliberat condiționat după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsă

Sorin Roșca Stănescu, eliberat condiționat după ce a executat aproape nouă luni din pedeapsă
Publicat: 25/06/2015, 16:55

Instanța Tribunalului Ilfov a respins astfel contestația procurorilor și a menținut decizia Judecătoriei Sectorului 4, dispunând ca Sorin Roșca Stănescu să fie eliberat condiționat.

Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă, fostul senator Sorin Roșca Stănescu urmând să plece din Penitenciarul Jilava după ce la unitatea de detenție vor ajunge documentele de la instanță privind decizia de eliberare.

În 15 mai, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Roșca Stănescu să fie eliberat condiționat, în dosarul „Rompetrol”, în care a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare. Instanța a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit că Sorin Roșca Stănescu a executat o treime din pedeapsă și întrunește condițiile pentru a fi eliberat condiționat.

Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat, în 7 octombrie 2014, la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul „Rompetrol”, pentru utilizare de informații privilegiate și constituire a unui grup infracțional organizat. Fostul senator a fost încarcerat în aceeași zi și a executat până în prezent aproape nouă luni.

În același dosar a fost condamnat și fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș, la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pieței de capital și constituire a unui grup infracțional organizat.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanța a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curții de Apel București au lăsat nesoluționată partea civilă legată de Patriciu.

Prin aceeași decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepreședinte al Comisiei Naționale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost președinte al CNVM, a primit o pedeapsă tot de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru aceeași faptă. Paul Gabriel Miclăuș, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucșă, administrator și director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit șase ani de închisoare cu executare.

În același dosar au fost condamnați Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investiții financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de închisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investiții financiare și reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de închisoare, Petrică Grama, fost șef al Direcției Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finanțelor Publice, la doi ani și patru luni de închisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de închisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investiții financiare și trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Elena Albu, fosta șefă a Corpului de Control al CNVM, a fost achitată pentru aderare sau sprijinire a unui grup infracțional organizat și pentru favorizarea infractorului.

Potrivit DIICOT, activitatea infracțională a inculpaților a fost analizată sub două aspecte: creanța Libia (primele trei infracțiuni ale lui Patriciu, precum și cele de care sunt acuzați Grama și Bucșă) și manipularea pieței de capital.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...