Sorina Pintea, enervată de ce a găsit la un spital din România: Nepricepere și indolență cum rar mi-a fost dat să văd

Sorina Pintea, enervată de ce a găsit la un spital din România: Nepricepere și indolență cum rar mi-a fost dat să văd
Publicat: 02/09/2019, 17:58

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, la finalul unei discuții avute cu șefii de secții de la Spitalul Județean Craiova că din banii alocați în acest an pentru achiziția de aparatură au fost cheltuiți doar 10%.

„Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean Craiova suma de 20 de milioane de lei pentru echipamente și aparatură medicală. Am vrut să văd în ce stadiu este achiziția acestor aparate și cum au fost ele repartizate. Din păcate gradul de cheltuire a banului public este de 10 la sută, s-au cheltuit până acum 2 milioane de lei. Procedurile sunt în curs, eu sper că până la sfârșitul anului acești bani se vor cheltui pentru că e vorba de aparate de care are nevoie acest spital”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a dat exemplul a două aparate CT, care sunt stricate de doi ani.

„Am constatat că în aproape doi ani de zile două computere tomografe n-au fost reparate, acum s-a stricat și al treilea. Am discutat cu doamna director financiar și i-am explicat că lucrurile putea fi făcute mult mai repede, dar probabil că cineva nu a vrut”, a spus Sorina Pintea, care a precizat că „probabil stau nereparate pentru că în curtea spitalului e ”.

„S-a pus din nou problema personalului, deși am discutat-o o dată, că nu există buget, că nu există stat de funcții… Există, dar a existat foarte multă rea voință”, a mai spus ministrul Sănătății. Întrebată din partea cui a constatat reaua-voință, Sorina Pintea a spus: „Ar trebui să fac o listă lungă, începând de la Resurse umane, Achiziții, Farmacie. Cum vă explicați că într-un spital clinic de urgență, consiliul medical, care este forul tutelar, în ceea ce privește activitatea medicală s-a întâlnit o singură dată, în 2017″.

Sorina Pintea a precizat că în perioada următoare vor fi scoase posturi la concurs: „Se vor scoate posturi la concurs pentru Clinica de Cardiologie, pentru că există buget și există posturi în statul de plată, dar așa cum v-am spus a fost o nepricepere și o indolență cum rar mi-a fost dat să văd. Putem avea cadre medicale dacă nu știm să organizăm activitatea medicală”.

Potrivit ministrului Sănătății, criza de citostatice din ultima perioadă de la Spitalul din Craiova s-a datorat lipsei de comunicare între departamente. „Din Craiova ne veneau foarte multe vești că nu există citostatice. Foarte interesant pentru mine era că o parte din acele citostatice erau în toată țara, numai la Craiova nu. Corpul de Control a scos în evidență faptul că existau niște proceduri foarte greoaie, nu exista comunicare între farmacie, achiziții, coordonator de program național, sincopele în aprovizionare nu erau justitifcate și nu răspundea nimeni pentru că acei pacienți rămâneau practic o perioadă fără medicamente”, a mai precizat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a anunțat că șeful Corpului de Control al ministerului va reveni la Craiova în încercarea de a organiza activitatea spitalului, pe zona de resurse umane, dar și pe alte paliere.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Cozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Șoc în România. Ce a făcut Klaus Iohannis. S-a aflat adevărul chiar acum
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...