Soția fostului șef de cabinet al lui Blejnar a furnizat prostituate pentru oamenii de afaceri care veneau în România la vânătoare

Soția fostului șef de cabinet al lui Blejnar a furnizat prostituate pentru oamenii de afaceri care veneau în România la vânătoare
Publicat: 23/07/2012, 12:54

În motivarea sentinței Tribunalului București, prin care Andreea Marta, soția lui Codruț Marta (fostul șef de cabinet a lui Sorin Blejnar), a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, se menționează că rețeaua de prostituție pe care o coordona furniza prostituate unor afaceriști străini care participau la partide de vânătoare organizate în România. Potrivit datelor din dosar, citate de judecători, clienții care luau parte la vânătoare plăteau între 200 și 250 de euro pentru fiecare prostituată. Partidele de vânătoare erau organizate la o fermă unde Andreea Marta aducea tinerele. În motivare au fost anonimizate numele clienților dar și numele județului și al localității unde se organizau partidele de vânătoare.

„Totodată, s-a constatat că numita …, în același timp a desfăsurat activități de proxenetism împreună cu numitul P.V., cei doi racolând tinere în vederea practicării prostituției cu clienți ce aveau o situație materială foarte bună, o parte din aceste tinere fiind aceleași din gruparea coordonată de M.A.E. și L.M.M., că inculpatul P.V. a solicitat de mai multe ori tinere pentru practicarea prostituției cu clienți …, îndeosebi persoane ce veneau în R. în calitate de ….și pentru a participa la partide de vânătoare în jud. C. luand legătura cu numita …, căreia îi comunica numărul de tinere de care avea nevoie, în funcție de numărul clienților doritori să întrețină raporturi sexuale, iar .., la rândul său, contacta tinerele din rețeau infracțională cărora le comunica locația, sumele de bani ce urmează a fi câștigate și numărul zilelor pentru care sunt solicitate. „, se arată în motivarea instanței

1000 de euro pentru „premiantele de nota 10”

Procurorii mai susțin că Andreea Marta stabilea tarifele și reținea pentru sine mare parte din banii plătiți de clienții rețelei pentru serviciile sexuale. Tarifele erau calculate în funcție de aspectul fizic al fetelor. Rețeau avea și o clasificare a prostituatelor cele mai scumpe costau 1000 de euro și erau catalogate drept „premiante de nota 10”.

„Din datele obținute până în prezent, a rezultat că sumele de bani încasate din practicarea prostituției se împart între tinere și coordonatori sau aceștia din urmă percep un comision de 50 – 100 euro pentru fiecare client, că tariful minim perceput de coordonatoarele rețelei era de 250 – 300 euro, pentru fiecare tânără solicitată în vederea prestării serviciilor sexuale, existând cazuri când tarifele minime ajungeau la 1000 euro, atunci când era solicitată o tânără ce era considerată „premiantă” sau de nota 10.”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE MOTIVAREA INTEGRALĂ A TRIBUNALULUI BUCUREȘTI

10 000 de euro pentru un sejur la Monte Carlo

Tarifele urcau și până la câteva mii de euro pentru prostituatele solicitate de oamenii de afaceri care solicitau tinere cu care să-și petreacă vacanțele în străinătate. Andreea Marta câștiga și 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbați bogați, au declarat, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau și câte 3.000 de euro, iar în București gruparea ce trafica fetele obținea și 10.000 de euro.În schimbul serviciilor sexuale, fetele traficate primeau între 300 și 500 de euro.

„Totodată, s-a mai arătat că existau situații în care clienții potenți financiar apelează la coordonatorii rețelei, pentru mai multe tinere deodată, cu care să-și petreacă vacanțele în străinătate, costurile fiind suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajung la câteva mii de euro. Banii obținuți de către tinerele ce erau recrutate pentru această activitate, erau folosiți în scopul asigurării mijloacelor de existență, în sensul că își plăteau chiria și își asigurau cele necesare traiului, aceasta ținând cont de faptul că în cea mai mare parte aceste tinere erau …., nu aveau alte venituri pentru a se întreține și nu doreau să apeleze la …, aceștia neavând posibilități financiare majore. „, susțin procurorii în documentele prezentate instanței

Procurorii arată că fetele racolate de Andreea Marta erau participante la concursuri de Miss sau participante la prezentări de modă care cunoșteau și limbi străine. Potrivit procurorilor tinerele erau instruite în detaliu cum să se comporte cu clienții și li se atragea atenția să nu facă schimb de numere de telefon cu clienții și să nu dezvăluie acestora prea multe detalii.

„Tinerele care sunt îndrumate către client pentru a participa la petreceri private și apoi pentru a presta servicii sexuale erau instruite cu privire la ce sumă trebuie să încaseze, în cazul în care clientul îi plătea direct fetei banii pentru raportul sexual ce se consuma, de calitatea clientului sau alte detalii ce țin de persoana acestuia, erau sfătuite cum trebuie să se îmbrace, să se macheze, precum și faptul că nu trebuie să-i comunice clientului prea multe detalii despre ele, să nu facă schimb de numere de telefon cu clienții”, se reține în materialul prezentat de procurori.

Pe 19 iulie Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pe numele Andreei Marta, sorei sale, dar și pe numele lui Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii în schimbul unor sume.
Decizia tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel București, până atunci Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu și Valentin Panait vor fi încarcerați.

Procurorii DIICOT le-au reținut, miercuri, pe Andreea Marta, și pe sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, precum și pe Valentin Panait, pentru constituire de grup infracțional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului și a prostituției, în vederea obținerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
Iulia Albu a umilit-o în ultimul hal pe Adelina Pestriţu! I-a reproşat lui Vârciu, în...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
Mircea Badea e în stare de șoc! Accident mortal. E absolut îngrozitor
Doliu uriaș în România! Un titan al sportului a murit. Îl plâng cu lacrimi amare
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...