SPANIA. Români arestați pentru trafic cu muncitori agricoli / Victimele rețelei erau tot din țara noastră (VIDEO)

Redactor:
Gândul

Poliția spaniolă a arestat, în acest weekend, zece persoane de origine română, care făceau parte dintr-o rețea de traficanți. Ei exploatau nouă conaționali la munci agricole în diferite oraşe din provincia Valladolid.

Din rețea mai făcea parte și o femeie din Honduras, care a fost și ea reținută împreună cu cei zece români.

Le promiteau un loc de muncă stabil, erau duşi în Spania şi obligaţi să muncească şi câte 12 ore pe zi. Mai mult, erau cazaţi câte şapte în cameră în condiţii insalubre şi fără suficiente paturi.

„Erau oameni vulnerabili (muncitorii exploataţi – n.r.), cu un nivel de educaţie scăzut, o situaţie economică foarte precară şi care nu cunoşteau deloc limba şi legislaţia spaniolă. Organizaţia le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania şi, odată ajunşi aici, erau cazaţi în diferite apartamente din localitatea Medina del Campo, unde stăteau înghesuiţi, în condiţii deplorabile şi fără provizii, constrânşi să doarmă pe podea, câte şapte în cameră, şi erau obligaţi să plătească şi 150 de euro pentru asta”, au precizat anchetatorii spanioli, citați de Mediafax.

Dacă nu voiau să muncească, inculpaţii nu ezitau să folosească forţa fizică.

„Nu ştiau dacă sunt înregistraţi la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere şi salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care de obicei nu îi primeau”, au declarat poliţiştii din Spania.

Pentru a nu fi prinşi de poliţie, românii care activau în organizaţia criminală au deschis mai multe conturi în bănci, pe numele victimelor, şi falsificau documente şi permise de conducere.

Operaţiunea poliţiştilor s-a încheiat cu arestarea traficanţilor de persoane, zece cetăţeni români şi o femeie originară din Honduras, precum şi cu eliberarea celor nouă muncitori români exploataţi de aceştia.

În timpul raidului organizat de poliţie, anchetatorii au confiscat suma de 22.180 de euro (cash), dar şi cinci autoturisme deţinute de organizaţia infracțională.

Român arestat în Spania pe stradă, în aplauzele oamenilor care priveau de la balcoane

Un român a fost arestat în Spania pe stradă, în aplauzele oamenilor care priveau de la balcoane. Tânărul a fost legitimat și a început să facă scandal. În cele din urmă, cinci polițiști au intervenit.

Este vorba despre un cetățean român care cerșește de obicei la intrarea pe o autostradă și care a fost găsit, în data de 10 aprilie, pe stradă fără nico justificare, potrivit El Comercio, citat de Ziarul Românesc.

FOTO: Facebook/Policia National

Inchide