Spitalul Universitar va avea un heliport de 800.000 de euro până la sfârșitul anului – VIDEO

Publicat: 25/07/2019, 13:10

Șeful Unității de Primiri Urgențe a SUUB, dr. Silvia Nica a precizat, joi, că intervenția în cadrul urgențelor de cod roșu venite în număr de 4.000-5.000 anual la SUUB, vor fi eficientizate odată cu punerea în funcțiune a heliportului, întrucât intervalul de timp în care pacienții critici vor fi aduși la unitatea medicală pentru îngrijiri și intervenție va fi scurtat cu aproximativ 30 de minute.

„Unii dintre ei sunt instabili din punctul de vedere al funcților vitale, pot fi pot fi preluați mai repede aici în spital, ei venind sigur de la anumite distanțe față de București”, precizează dr. Silvia Nica.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica a declarat, joi, că în acest moment lucrarea este în proporție de 80% finalizată și că până la sfârșitul lunii august ar urma să fie adus și liftul cu ajutorul căruia se va putea efectua transportul pacienților de pe heliport, din momentul aducerii cu elicopterul la Spitalul Universitar, către Unitatea de Primiri

„Aici, ei vor primi asistență medicală de specialitate și în funcție de afecțiunea pe care fiecare pacient dintre cei aduși aici o prezintă, ei vor fi direcționați către blocul operator sau către secțiile medicale sau chirurgicale din spitalul nostru”, informează Adriana Nica.

„Pentru pacientul critic, acest heliport este important pentru că nu se pierde timp în trafic cu transportul pacientului de la locul unde urmează să aterizeze un elicopter și să fie preluat de salvare și adus la unitatea spitalicească în condițiile în care orice secundă poate să fie fatală. Eu cred că acest heliport, cu siguranță, o să ajute pacientul să ajungă mai repede să primească intervenții medicale și șansele de supraviețuire să fie crescute”, precizează managerul SUUB.

Comandorul în rezervă, managerul de proiect al heliportului SUUB, Romeo Lupu, a precizat că acesta era extrem de necesar, motiv pentru care s-au tot căutat soluții de-a lungul timpului. „Am identificat această clădire anexă a spitalului pe care, din punct de vedere aeronautic, există suprafețe protejate disponibile, au putut fi definite două direcții de zbor, fără obstacole și pe direcția predominantă a vântului, care permit aterizarea atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte în siguranță a elicopterelor”, declară Romeo Lupu.

Acesta a menționat și faptul că heliportul SUUB este al doilea heliport de spital din România și primul din București.

„Cel de la Oradea a fost construit de noi, dar aici am întâmpinat dificultăți întrucât a trebuit să ajustăm proiectul la condițiile existente și n-a fost ușor. Heliportul este dintr-o structură metalică, spațială, care se sprijină pe mai multe puncte spațiale ale clădirii și aici au fost făcute câteva ajustări, fiind o clădire complexă”, menționează managerul de proiect al heliportului SUUB.

Până la sfârșitul acestui an, Spitalul Universitar de Urgență București va fi prima unitate medicală din Capitală cu heliport medical la standarde internaționale, potrivit datelor unui comunicat remis Mediafax, joi, de către reprezentanții unității spitalicești. Investiția se ridică la 800.000 de euro și a fost susținută în totalitate de o companie românească licențiată ca operator de jocuri de noroc.

Potrivit aceleiași surse, construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Se suspendă plata pensiei! Trebuie să trimiteți urgent acest document până pe 18 iulie
Ce este curățarea suedeză a morții. Cum te poate ajuta metoda să elimini stresul
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...