Sportivi americani ÎNJUNGHIAȚI pe o terasă din centrul Brăilei. DASAEV, principalul suspect, e căutat de Poliție

Sportivi americani ÎNJUNGHIAȚI pe o terasă din centrul Brăilei. DASAEV, principalul suspect, e căutat de Poliție
Publicat: 16/09/2018, 14:26
Actualizat: 02/10/2018, 15:46

Unul dintre posibilii agresori ai celor doi baschetbaliști americani este interlopul brăilean Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev. Acesta ar fi principalul suspect în dosarul în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de lângă Tribunalul Brăila.

Polițiștii au analizat filmările video din zona în care s-a produs incidentul și au reușit să identifice mai mulți suspecți. Cercetările continuă, dar surse din rândul anchetatorilor confirmă că principalul suspect este interlopul brăilean cunoscut în mediile infracționale sub numele de Dasaev. Acesta este căutat de polițiști pentru a fi adus la audieri, împreună cu alți complici.

Gabriel Husein Dasaev a devenit cunoscut în anii 90, când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. Ulterior, el a stat mulți ani după gratii, fiind condamnat în România și în Spania pentru viol și proxenetism și a fost eliberat din penitenciarul Focșani în anul 2014.

Jucătorii americani de baschet înjunghiați pe o terasă din Brăila în timpul unei altercații se află la Terapie Intensivă, medicii declarând că sportivii sunt monitorizați. Reprezentanții Cuza Sport spun că jucătorii americani ar putea cere anularea contractelor semnate recent cu clubul brăilean.

Jucătorii de baschet au ajuns la spital cu multiple plăgi prin înjunghiere, au fost operați și au rămas la secția Terapie Intensivă.

„Starea lor generală este bună, sunt la terapie, sunt sub observație, au fost operați astă noapte. Unul dintre ei este echilibrat, este foarte bine. Și celălalt are o stare generală bună, dar îl urmărim, dacă starea se deteriorează, va fi transferat. Unul are plămânul perforat, iar celălalt are multiple plăgi penetrante la abdomen și torace prin înjunghiere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Spitalului Județean Brăila, Alina Neacșu.

Cei doi sportivi se aflau pe terasa Music Pub din Grădina Mare din Brăila, împreună cu câțiva coechipieri, când au fost atacați de mai mulți indivizi. În timpul încăierării, în care s-au împărțit lovituri de pumn și s-au spart câteva sticle, cineva a scos un cuțit.

„În jurul orei 2.00, sportivii se aflau pe o terasă din centrul municipiului Brăila. În urma unui conflict în care au fost implicate mai multe persoane, cei doi americani au fost înjunghiați. Încă se analizează camerele din zonă pentru a stabili cu exactitate numărul și numele celor implicați, nu sunt identificați toți. Cei doi americani de 24 și 25 de ani au fost transportați la spital și s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Laura Dan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

„Starea lor generală este bună, sunt la terapie, sunt sub observație, au fost operați astă noapte. Unul dintre ei este echilibrat, este foarte bine. Și celălalt are o stare generală bună, dar îl urmărim, dacă starea se deteriorează, va fi transferat. Unul are plămânul perforat, iar celălalt are multiple plăgi penetrante la abdomen și torace prin înjunghiere”, a declarat pentru Mediafax, reprezentantul Spitalului Județean Brăila, Alina Neacșu.

Incidentul i-a îngrozit pe colegii de echipă și pe reprezentanții clubului brăilean de baschet. Aceștia au anunțat familiile celor doi și Ambasada SUA la București. „S-a întâmplat în timpul lor liber, jucătorii erau liberi, aveau programat următorul antrenament luni. Ei au ieșit în oraș cu colegii, au fost atacați cu cuțite din senin. Din punctul nostru de vedere ei sunt nevinovați, sunt victime. Am luat legătura cu familiile lor, am înștiințat și Ambasada SUA de la București. Am vorbit la spital, știu că McClain este în stare bună. Darrel și el este destul de bine, dar se ia în considerare transferul la București, în funcție de evoluția după operație. Asteptăm autoritățile să-și facă treaba, să termine ancheta”, a declarat pentru Mediafax, reprezentantul clubului Cuza Sport, Mircea Totolici

Cei doi sportivi, Darrel Bowie (24 de ani) și John McClain (25 de ani) joacă abia de o lună de zile pentru echipa de baschet Cuza Sport Brăila, formația care în sezonul trecut a reușit să promoveze în prima divizie de baschet masculin. Cu multă experiență în liga americană NCAA, Bowie a jucat ultima oară pentru un club din Thailanda.

Reprezentanții Cuza Sport se tem că jucătorii americani ar putea cere anularea contractelor semnate recent cu clubul brăilean.

„Noi la club trebuie să strângem rândurile, să fim o familie, o să avem o discuție luni, cum continuăm. Este greu de crezut că americanii mai vor să continue la noi, o să vedem ce va fi, ce vor jucătorii, ei au tot sprijinul nostru. Din punctul meu de vedere, chiar și pentru ceilalți doi americani ar putea fi greu să rămână la Brăila. Jucătorii au venit pe 7 septembrie la Brăila, contractele erau semnate din august, în aceste zile făceam vizita medicală. Programul competițional al echipei nu cred că va fi afectat”, a precizat Mircea Totolici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere