Sprijin pentru familiile afectate de accidentul rutier din Ialomița în valoare de peste 100.000 lei

Sprijin pentru familiile afectate de accidentul rutier din Ialomița în valoare de peste 100.000 lei
Ministerul Muncii va acorda ajutoare de urgență în valoare totală de 122.000 lei familiilor afectate de accidentul rutier de săptămâna trecută din Ialomița, în urma căruia 10 persoane au murit și alte 7 au fost rănite.

„Ajutoare de urgență în valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs în județul Ialomița. Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată astăzi (vineri, n.r) prevede acordarea unui ajutor de urgență în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreținerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei”, informează Ministerul Muncii, printr-un comunicat de presă.

Pentru majoritatea familiilor persoanelor decedate în urma accidentului rutier, salariul obținut era singura sursă de venit prin care se asigura și îngrijirea copiilor aflați în întreținere, mai informează sursa citată.

„La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgență familiilor și persoanelor care se află în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, incendii, accidente, precum și pentru alte situații deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgență se suportă din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, mai arată Ministerul.

10 persoane au murit și alte 7 au fost rănite, săptămâna trecută, după impactul dintre un microbuz care ducea oamenii la serviciu și un TIR, în zona localității Sf. Gheorghe din Ialomița.

Inchide