SRI, obligat să-i dea lui Horea Uioreanu corespondența cu DNA din dosarul în care a fost condamnat

Redactor:
Corespondenti
SRI, obligat să-i dea lui Horea Uioreanu corespondența cu DNA din dosarul în care a fost condamnat
Curtea de Apel Cluj a decis ca SRI să comunice corespondența purtată cu DNA în ceea ce îl privește pe Horea Uioreanu, din dosarul în care fostul președinte al CJ Cluj a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri și tentativă la spălare de bani.

Curtea de Apel Cluj a admis în parte, vineri, acțiunea formulată de Horea Uioreanu împotriva Serviciului Român de Informații, pentru „refuz de soluționare a cererii”, și a dispus ca SRI să declasifice toată corespondența cu DNA care îl privește pe fostul președinte al CJ Cluj, din dosarul în care a fost condamnat pentru corupție și să i-o comunice acestuia.

„Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul U.H.D. în contradictoriu cu pârâtul S.R. de I. Obligă pârâtul să declasifice în ceea ce îl privește pe reclamant și să comunice acestuia comunicările purtate între pârât și unitatea de parchet în legătură cu dosarul penal (…), documente puse la dispoziția instanței, cu anonimizarea numelor tuturor celorlalte persoane fizice la care ele se referă, în afară de reclamant, cu anonimizarea datelor personale ale acestora, precum și cu anonimizarea denumirii și a altor date de identificare a persoanelor juridice conținute în aceleași documente. Respinge, în rest, acțiunea, ca neîntemeiată (…)”, se arată în sentința pe scurt publicată pe portalul instanței.

Potrivit instanței, sentința nu este definitivă și poate fi atacată prin recurs.

Dacă sentința va rămâne definitivă, Horea Uioreanu va putea vedea informațiile despre el trimise de SRI la dosarul penal.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat la sfârșitul lunii ianuarie 2018 la la 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la spălare de bani, sentința fiind definitivă.

Anterior, Tribunalul Cluj, ca primă instanță l-a condamnat în luna mai 2016 pe Horea Uioreanu la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la spălare de bani.

De asemenea, în același dosar au mai fost condamnați oamenii de afaceri Ioan Bene, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, și Vasile Pogăcean, la 3 ani de închisoare cu executare, fostul consilier județean PNL Ioan Petran la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Inchide