SRI se dezice de Florian Coldea. Numele său, șters de pe site-ul SRI

SRI se dezice de Florian Coldea. Numele său, șters de pe site-ul SRI
Publicat: 14/01/2017, 11:57
Actualizat: 06/06/2018, 08:28

La secțiunea Conducere, unde apărea până la suspendare și numele lui Florian Coldea, sunt trecuți Eduard Hellvig, directorul SRI, și cei trei adjuncți, Cristian Bizadea, George-Viorel Voinescu și Adrian Ciocîrlan.

Serviciul Român de Informații a anunțat joi că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie de verificare, până la finalizarea acestora, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, fiind pus la dispoziția directorului structurii.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea și care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziția Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuțiile funcției de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanțele prezentate public precum și documentele puse la dispoziție de general-locotenent Florian Coldea”, a anunțat SRI.

Joi, Florian Coldea fost convocat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și a avut o discuție cu acesta, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Sebastian Ghiță a difuzat, pe postul România TV, șapte înregistrări în care face declarații despre Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, susținând că avea o relație de prietenie cu aceștia.

În ultima înregistrare, Sebastian Ghiță susține că a mers în mai multe vacanțe în străinatate cu Florian Coldea și familia acestuia, publicând o fotografie care ar fi fost realizată la Disneyland, în care apar mai multe persoane printre care și două femei, despre care deputatul susține că sunt soția lui și soția lui Florian Coldea. Soția lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informații (SRI).

Într-o altă înregistrare sunt imagini în care apare Florian Coldea, pe teresa unei case. Filmul continuă cu Sebastian Ghiță, care apare pe terasă și vorbește cu o persoană, însă interlocutorul nu mai apare în imagini.

Sebastian Ghiță a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, polițiștii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h și că un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști. Ulterior, mașina în care se afla Sebastian Ghiță a fost găsită la locuința sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Pe numele lui Sebastian Ghiță a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar.

Procurorii de la Parchetul General îl caută și ei pe fostul deputat, într-un dosar în care se investighează fapte de abuz în serviciu semnalate de Ghiță în înregistrări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult