Starea fetei rănite grav în accidentul provocat de Silviu Lung s-a îmbunătățit

Starea fetei rănite grav în accidentul provocat de Silviu Lung s-a îmbunătățit
Starea adolescentei de 17 ani, rănită grav în accidentul provocat de Silviu Lung, în care tatăl fetei a murit, iar fratele său a fost rănit, s-a îmbunătățit, însă ea va rămâne în continuare internată în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Craiova.
Publicat: 10/01/2014, 19:39
Actualizat: 02/02/2019, 01:03

Starea adolescentei de 17 ani, rănită grav în accidentul provocat de Silviu Lung, în care tatăl fetei a murit, iar fratele său a fost rănit, s-a îmbunătățit, însă ea va rămâne în continuare internată în Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Andreea Nițu, în vârstă de 17 ani, va rămâne internată în Secția de Neurochirurgie a SJU Craiova, medicii spunând că starea sa este mai bună și fiind optimiști în privința șanselor sale de supraviețuire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Starea fetiței este mult mai bună. În urma examenelor efectuate azi-dimineață (n.r. – vineri), s-a constatat că dimensiunea hematomului este mai mică față de zilele trecute, edemul cerebral s-a remis în această dimineață, pacienta a fost detubată, respiră spontan, dar este în continuare sedată. Intervenția chirurgicală, se pare, în momentul de față că nu își mai are rostul, se fac în continuare tratamente pentru a se evita această intervenție chirurgicală”, a declarat Bogdan Fănuță, managerul unității.

Colegii și profesorii Andreei Nițu, de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan”, din Craiova, unde aceasta era elevă în clasa a XI-a, au strâns bani pentru a o ajuta și pentru a-i ajuta familia.Astfel, aceștia au strâns suma de 2.160 de lei, bani pe care i-au pus într-un plic pe care l-au dat unchiului fetei, care le-a mulțumit pentru gestul făcut.

„Colectivul de profesori, dar și de elevi este alături de eleva Nițu Andreea, din clasa a XIa, secția Științele Naturii, în aceste momente. Este un accident teribil, din care tatăl a decedat, iar eleva noastră este în comă indusă. Am luat legătura cu mama și cu unul dintre cumnații dânsei și ei făceau naveta, zilnic, de 150 de kilometri, dus-întors, de la Moțăței. Este un act de curaj, de devotement față de familie. Noi am hotărât, colegii, elevii, Consiliul, să facem un comitet de ajutorare și să strângem bani, iar eleva va fi preluată de noi și toate costurile de cazare și mâncare vor fi suportate de liceu”, a declarat Ionuț Pătularu, directorul unității de învățământ.

Sursa citată a adăugat că a discutat cu directorul Liceului de Industrie Alimentară, unde învață fratele fetei, care a fost rănit mai ușor.

„Fratele ei este la Liceul de Industrie Alimentară, am discutat cu directorul de acolo și dânșii și-au luat angajamentul că îl vor ajuta și pe băiat”, a mai spus Ionuț Pătularu.

Potrivit aceleiași surse, conducereile ambelor școli din Craiova la care învață cei doi adolescenți au hotărât să le acorde cazare și masă de acum încolo.

„Andreea este o fată cuminte, silitoare, nu a făcut niciodată probleme, o fată de nota 10. Era foarte greu pentru ea, că se trezea de dimineața și nu avea timp mult de învățat”, a declarat Diana Bălă, o colegă de clasă a Andreei Nițu.

Unchiul fetei, cărora copiii i-au înmânat banii strânși de ei, a povestit jurnaliștilor că nepotul său, Andrei, i-a povestit imediat după externare cum au stat lucrurile în momentul accidentului: „A povestit tot, tot, cum a luat-o în brațe pe sora lui, a pus-o lângă mașină, a strigat la ea, a încercat să își scoată și tatăl, nu a putut și între timp au venit și alți șoferi. A realizat pe loc că tatăl lui a murit. S-a luat legătura din partea familiei Lung cu familia noastră, dar nu pot da mai multe detalii, a rămas să facem înmormântarea și apoi vorbim. Ei s-au oferit să suporte. Și ei sunt conștienți că este o tragedie”, a declarat Dan Duță, unchiul lui Andrei Nițu.

Potrivit unor surse medicale, Andrei Nițu, care s-a ales cu o contuzie toracică în urma accidentului, a fost externat din Spitalul Județean (SJU) Craiova în cursul după-amiezii de joi.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Silviu Lung a fost audiat în cursul zilei de joi, în timp ce era încă internat în spital.

„Reprezentanții Serviciului Rutier Dolj l-au audiat cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul de pe DN 56, pentru a stabili celelalte amănunte legate de cauzele accidentului. Din primele cercetări de la fața locului, s-a stabilit că este vorba despre viteza neadaptată la condițiile meteo rutiere, respectiv ceață densă, carosabil umed și o curbă la dreapta”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Sâmbătă, rudele lui Constantin Nițu, bărbatul care a decedat în urma impcatului dintre cele două mașini, îl vor conduce pe acesta pe ultimul drum.

Accidentul în care a fost implicat Silviu Lung a avut loc miercuri după-amiază, în localitatea doljeană Radovani, pe drumul european E 79, care leagă Craiova de Calafat, după ce autoturismul Mercedes condus de fostul portar a intrat pe contrasens și a lovit frontal o mașină Renault în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, șoferul care conducea autoturismul Renault, un bărbat de 41 de ani, a murit, iar cei doi copii ai acestuia au fost răniți. De asemenea, Silviu Lung a suferit leziuni ușoare la nas și la frunte.

Potrivit polițiștilor, mașina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moțăței, localitatea de domiciliu a șoferului decedat și a celor doi frați răniți. Adolescenții terminaseră orele la un liceu din Craiova și erau duși acasă de către tatăl lor.

Polițiștii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Dolj, Amelia Căprărin.

Fostul portar Silviu Lung a părăsit, joi după-amiază, Spitalul Județean de Urgență Craiova, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Cristina Geormăneanu, spunând că Lung a plecat fără avizul medicilor.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecută data de 10 ianuarie.

Șeful Secției de Neurochirurgie a SJU Craiova, Alexandru Cameniță, a declarat ulterior că fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi după-amiază, deși ar fi urmat să fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a părăsi unitatea medicală și că „totul este absolut legal”.

Medicul a mai spus că starea de sănătate a fostului portar este una foarte bună, acesta neavând „nicio suferință cerebrală” în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

Silviu Lung, în vârstă de 57 de ani, a fost portar al echipei naționale de fotbal, dar și la Steaua București și Universitatea Craiova. Lung a evoluat și la echipa națională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 și la Campionatul Mondial din 1990.

În prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
La doar opt ani, Maria a plătit cu viaţa pentru o cratiţă. Unchiul, care i-a...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Daniela Iliescu, asemănare izbitoare cu iubita lui Cristiano Ronaldo: „Mă duci cu gândul la Georgina...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Armă misterioasă LANSATĂ pe orbita Pământului! Cine O CONTROLEAZĂ?
ROMÂNIA, O FORȚĂ uriașă în Europa. Șansă fără precedent pentru ȚARA NOASTRĂ: Cu acestea se...
Tesla de Cluj, mașina electrică românească de lux. Autonomie de 300 de km şi viteză...
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
6 schimbări climatice care s-au întâmplat în Europa în urmă cu 1 milion de ani
×