Stenograme dosarul „Referendumul”. Victor Paul Dobre: „Vor să dea o ordonanță. Teoria e să scoată 1.600.000… Să-i scoată pe ăia de afară, că sunt mai mult de 12 luni. O nebunie întreagă!”

Stenograme dosarul Referendumul. Victor Paul Dobre: Vor să dea o ordonanță. Teoria e să scoată 1.600.000... Să-i scoată pe ăia de afară, că sunt mai mult de 12 luni. O nebunie întreagă!
Publicat: 10/08/2012, 16:01
Actualizat: 12/08/2012, 20:00

În interceptările dosarului „Referendumul”, Victor Paul Dobre povestește unui interlocutor că se dorește scoatere de pe listele electorale a 1,6 milioane de români. Cei care urmau să fie scoși de pe liste sunt românii plecați în afara țării. În dosarul „Referendumul” procurorii s-au autosesizat pe 2 august, adică exact în ziua în care MAI a transmis adresele spre CCR privind listele electorale. Dosarul a fost constituit pe data de 3 august.

Citește mai jos noi stenograme din dosarul „Referendumul”:

Cu toate că și-a înaintat demisia DOBRE VICTOR PAUL a cunoscut care va fi urmarea înaintării acelei adrese la Curtea Constituțională și a ajutat să fie obținut scopul ilicit al actualizării listelor electorale permanente deși referendumul se finalizase.

În ziua de 04.08.2012, la ora 20:46:19, DOBRE VICTOR PAUL, are următoarea discuție:

DOMN: Acum, Victor, pe de altă parte, am stat și eu de vorbă cu ai mei … Ce s-a vorbit la tele-conferință, este instigare la infracțiune…aia a PNL-ului. Pe bune!

DOBRE VICTOR PAUL: Da, sunt convins.

DOMN: Iar aceștia au chemat-o pe asta de la Evidența Populației, care, tu știi foarte bine că e ofițer MAI!

DOMN: Și aia a venit la primar și i-a zis: Domnule primar, când a fost scandalul cu moldovenii, acum trei luni, ne-am panicat și am mai luat o dată la mână tot. Astea sunt listele! Scandalul era în altă parte.

DOBRE VICTOR PAUL: Nu dragă, deci, ei … teoria este să scoată 1.600.000.

DOMN: Ce să scoată?! Cum îi scoate?

DOBRE VICTOR PAUL: Să-i scoată pe ăia de afară, că sunt mai mult de 12 luni. O nebunie întreagă!

DOMN: Dar nu ai lege pentru asta! Nu ai lege, pentru numele lui Dumnezeu!

DOBRE VICTOR PAUL: Știu, știu, știu.

DOMN: Iar nebunia că să dai ordonanță, mie mi se pare…

DOBRE VICTOR PAUL: Aia poate fi chiar…

DOMN: Finalul, finalului!

Împrejurarea că DOBRE VICTOR PAUL a acționat ilegal când a semnat și înaintat acea adresă la Curtea Constituțională rezultă și din analiza cadrului legal.

În acest sens, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare Ministerul Administrației și Internelor exercită, conform Constituției și legilor țării, atribuțiile ce îi revin cu privire la regimul actelor de identitate și de stare civilă, al pașapoartelor simple, al permiselor de conducere și al certificatelor de înmatriculare/înregistrare a vehiculelor. (sursa: referat Parchetul General)

NOTA: Stenogramele fac parte din refereratul procurorilor care însoțește cererea de aviz transmisă de Parchet către Parlamentul României. Referatul a fost obținut de gândul.info în baza unei cereri pe legea 544/2001.