STENOGRAME în dosarul judecătorilor-șpăgari: „Mi-a zis că m-a filmat când am numărat și v-am dat o sută de milioane”. PLUS Cum au fost băgate ilegal în insolvență Carrefour și FC Oțelul

STENOGRAME în dosarul judecătorilor-șpăgari: „Mi-a zis că m-a filmat când am numărat și v-am dat o sută de milioane. PLUS Cum au fost băgate ilegal în insolvență Carrefour și FC Oțelul
Publicat: 21/05/2014, 19:36
Actualizat: 30/04/2015, 04:34

Procurorii DNA susțin în referatul cu propunerea de arestare că judecătorul Mircea Moldovan a deschis ilegal procedura de insolvență a Carrefour România. DNA spune că judecătorul influențat de Monica Borza, specialistă în insolvență, a desemnat în mod nelegal un lichidator judiciar. Scopul fiind acela de obține foloase necuvenite.

Iată ce rețin procurori în referat despre insolvența Carrefour:

â–ºAstfel, în contextul deschiderii nelegale a procedurii de insolvență a S.C. CARREFOUR ROMÂNIA S.A., al intervenției numitei BORZA MONICA-ANGELA pentru a-l desemna pe lichidatorul G E în detrimentul altor lichidatori care depuseseră oferte, al numirii preferențiale de către judecătorul MOLDOVAN MIRCEA a lichidatorului PREDA ILIE și, pe cale de consecință, al influenței controlului numitei BORZA MONICA-ANGELA asupra hotărârilor luate de judecătorul MOLDOVAN MIRCEA în legătură cu această procedură, la data de 03.03.2014 ora 19:50:27, BORZA MONICA-ANGELA îl contactează telefonic pe judecătorul MOLDOVAN MIRCEA și îl atenționează că a fost filmat în timp ce primea un televizor de la lichidatorul PREDA ILIE, înregistrare efectuată de avocații S.C. CARREFOUR S.A. De asemenea, din conținutul aceleiași convorbiri telefonice reiese că judecătorul MOLDOVAN MIRCEA ar fi primit de la lichidatorul PREDA ILIE și o sumă de bani.

â–ºAceleași aspecte ale remiterii unor sume de bani și a unui televizor de către lichidatorul PREDA ILIE către judecătorul MOLDOVAN MIRCEA rezultă și din conținutul convorbirilor telefonice purtate la data de 14.03.2014 între avocatul ROȘU ROBERT și PREDA ILIE.

â–ºRezultă că scopul remiterii acestor bunuri și sume de bani a fost acela al desemnării ca lichidator a numitului PREDA ILIE de către judecătorul MOLDOVAN MIRCEA în dosarul de insolvență al S.C. CARREFOUR S.A., înregistrat la Tribunalul București Secția a VII-a Civilă sub nr. 21867/3/2013.

â–ºDin declarația martorului GE, din data de 07.05.2014, rezultă că EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL, în care deține calitatea de asociat-coordonator, la solicitarea numitei BORZA MONICA-ANGELA a depus o ofertă în dosarul, având ca obiect deschiderea procedurii insolvenței debitorului CARREFOUR ROMÂNIA S.A., judecătorul desemnat pentru soluționarea acestei cauze fiind MOLDOVAN MIRCEA.

Procurorii DNA arată că în cazul judecătorului Mircea Moldovan acesta a primit mită de la doi lichidatori judiciari Borza Monica Angela, din cadrul SC Activ Lichidator IPURL București și Preda Ilie, respectiv SC Rodicom IPURL București. Precizăm că din verificările gândul.info Borza Monica nu este în nicio legătură de rudenie cu Remus Borza.

Șpagă pentru insolvența Băilor Herculane: carne de miel și de vită

Unul dintre dosarele pentru care judecătorul Moldovan ar fi luat șpagă este cel al companiei SC Argirom International SA, companie despre care procurorii spun că este controlată de omul de afaceri Iosif Armaș. Compania Argirom International SA a primit prin privatizare stațiunea Băile Herculane. În 2000, a intrat în Parlament fiind ales deputat pe listele PSD. A fost numit de presă drept primul milionar din Banat. În 2005, Armaș avea o avere cotată la 200 milioane euro. Procurorii rețin următoarele despre acest dosar:

Astfel, cu privire la dosarul nr. 43077/3/2007, având ca obiect procedura de insolvență a SC Argirom International SA controlată de numitul Armaș Iosif, la data de 18.01.2013, Borza Monica Angela i-a relatat judecătorului Moldovan Mircea că Armaș Iosif a desfășurat o serie de acțiuni contrare Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenței.

â–ºJudecătorul Moldovan Mircea i-a comunicat administratorului judiciar că hotărârea AGA este lovită de nulitate și a sfătuit-o pe Borza Monica Angela să lanseze o invitație de participare adunării creditorilor pentru data de 22.01.2013, inclusiv lui Armaș Iosif.

â–ºÎn contextul în care Borza Monica Angela i-a comunicat numitului Armaș Iosif intenția creditorilor înscriși în dosarul nr. 43077/3/2007 de a cere convocarea anticipată a acestora, anterior datei de 08.12.2012, acesta din urmă i-a transmis numitei Borza Monica Angela că îi va remite un pachet cu produse alimentare (carne de vită/miel), solicitându-i ca jumătate să-i revină judecătorului Moldovan Mircea.

â–ºLa data de 13.12.2012, prin intermediul conducătorului autoturismului marca Renault Megane aparținând SC Argirom International SA, numitei Borza Monica Angela, la domiciliul acesteia în care se afla și judecătorul Moldovan Mircea, i-au fost remise mai multe pachete, despre primirea și consistența acestora Borza Monica Angela comunicându-i numitului Armaș Iosif, în ziua următoare, dată la care i-a solicitat acestuia ca în ziua de 18.12.2012 să-i transmită o serie de documente necesare în dosarul nr. 43077/3/2007.

FC Oțelul, băgată ilegal în insolvență

Potrivit DNA judecătorul Mircea Moldovan a fost cel care a dispus intrarea în insolvență a clubului de fotbal Oțelul. Potrivit procurorilor judecătorul a dispus ilegal intrarea în insolvență a FC Oțelul pentru că firma ar fi avut profit. Iată ce rețin procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă:

â–ºÎn scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolvență a SC FC Oțelul SA, în dosarul nr. 23900/3/2013, în data de 02.09.2013 judecătorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela că nu a lăsat la arhiva instanței dosarul menționat mai sus întrucât din documente ar rezulta că societatea a înregistrat în cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declanșa un scandal de presă cu privire la faptul că a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflată pe profit.

â–ºCa atare, judecătorul Moldovan Mircea i-a solicitat practicianului în insolvență să depună la dosar „concluzii scrise, nu datate, ca și cum ar fi fost la termen” care să conțină aspecte de natură a susține decizia de intrare în insolvență a societății menționate.

â–ºBorza Monica Angela a întocmit concluziile respective, după care a depus concluzii scrise la dosar din care rezultă că bilanțul existent la dosarul menționat a fost întocmit în mod eronat de către contabilii SC FC Oțelul SA.

Sursa: referatul cu propunerea de arestare preventivă

Acționarul majoritar al Fotbal Club Oțelul Galați SA este compania The Nova Group, controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. The Nova Group a preluat acțiunile clubului în luna septembrie 2012.

O mașină – șpagă pentru eliberarea unui condamnat

Procurorii mai spun că judecătorul Moldovan ar fi primit șpagă o mașină pentru care s-ar fi angajat să-și traficheze influența pentru a obține eliberarea unui deținut condamnat la șapte ani de închisoare. „În perioada ianuarie 2013 – februarie 2013, cu sprijinul numitului Moldovan Augustin Sergiu, Moldovan Constantin Mircea, a avocaților din cadrul Baroului Mureș, a pretins și primit de la numitul Mircea Lăcătuș un autoturism, susținând că, urmare a relațiilor pe care le are pe lângă diverși avocați și judecători din cadrul barourilor și instanțelor din București și din țară, va obține întreruperea executării pedepsei pentru condamnatul Mircea Lucian Lăcătuș, aflat în executarea unei pedepse de 7 luni închisoare”, se arată în referatul procurorilor

Fiul, consilier la minister și intermediar de șpăgi

Procurorii spun că judecătorul lua șpaga prin intermediul fiul și a nepotului său. Hotnews.ro a relatat că fiul său Moldovan Mircea-Constantin a fost până de curând angajat pe un post de consilier al secretarului de stat Mihai Albulescu. „În fapt s-a reținut că numitul Moldovan Mircea, judecător în cadrul Tribunalului București, Secția a VII-a civilă, personal sau prin intermediul fiului său Moldovan Mircea-Constantin, respectiv a nepotului său, Moldovan Augustin-Sergiu, a pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu ori pentru a-și exercita influența pe lângă magistrații judecători, de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător sindic în cauzele deduse judecății, pe care le-a pus la dispoziția lichidatorilor judiciari Borza Monica Angela, din cadrul SC Activ Lichidator IPURL București și Preda Ilie, respectiv SC Rodicom IPURL București”, se arată în referatul procurorilor

Mercurialul șpăgilor pentru judecătorul Moldovan

Potrivit DNA judecătorul Moldovan a primit șpagă, bani, materiale de construcție precum cherestea, carne de vită și de miel, un covor și un televizor.

Haine de designer pentru soția judecătorului

Procurorii DNA au dispus efectuarea unor percheziții la firmele și la casa omului de afaceri Dan Adamescu. Sursele gândul au relatat că perchezițile au legătură cu procedura de insolvență a companiei BAUMAISTER. Procurorii arată în referatul cu propunerea de arestare a judecătorilor că lichidatorul Monica Angela Borza a intermediat o șpagă pentru judecătorul Stanciu Ion pentru a da o soluție favorabilă în acest dosar. Ce spun procurorii în dspre acest aspect:

â–ºÎn contextul instrumentării dosarului nr. 33293/3/2012, având ca obiect procedura insolvenței SC BAUMAISTER SA, la data de 05.07.2013 Borza Monica Angela în demersul său de a-l cointeresa pe magistratul Stanciu Ion, i-a indicat adresa unde este situată casa de modă „A”, condusă de designerul M P pentru ca judecătorul să vizioneze anumite articole vestimentare pentru soția sa. În acest context, Borza Monica Angela i-a comunicat designerului faptul că judecătorul Stanciu Ion îi va face o vizită și a cerut acesteia din urmă să nu îi permită magistratului să achite contravaloarea produsului ales, întrucât intenționează să îl plătească ea.

â–ºLa data de 10.07.2013 Borza Monica Angela a fost contactată de designer care i-a comunicat că judecătorul Stanciu Ion și soția sa au ales o rochie, precum și faptul că i-a transmis magistratului că articolul vestimentar respectiv va fi achitat de practicianului în insolvență.

â–ºLa data de 17.07.2013 Stanciu Ion a stabilit cu designerul ca soția acestuia Brândușa Stanciu să îi facă o vizită la atelierul ,,A,, pentru măsurători la o rochie. După 2 zile Borza Monica Angela a purtat o nouă discuție cu designerul cu privire la achitarea contravalorii rochiei pentru soția judecătorului Stanciu Ion, iar ulterior la data de 24.07.2013, Stanciu Ion a contactat-o pe designer întrebând-o despre contravaloarea rochiei și aflând că a fost deja achitată de Borza Monica Angela. În cursul aceleiași zile judecătorul Stanciu Ion i-a mulțumit numitei Borza Monica Angela că a achitat contravaloarea rochiei, pe care soția sa o luase de la designer. În data de 26.07.2013 Borza Monica Angela a fost contactată de designer, aducându-i la cunoștință că prețul rochiei pentru soția lui Stanciu Ion este de 690 lei și că îl va trimite pe șoferul pentru a ridica suma de bani menționată.

I-am dat cinci sute de lei? Și doar o fi fost mulțumit?

Despre judecătorul Stanciu procurorii spun că lua mita prin intermediul unei foste grefiere de la Tribunalul București. Acesta primea banii sau produsele de la Cândea Elena, lichidator judiciar. DNA susține că judecătorul a primit șpagă bani dar și produse precum cozonaci. Banii erau dați judecătorului chiar și în fața Tribunalului București, în parcare sau în timpul unor plimbări cu mașina. Mai jos redăm un pasaj dintr-o dicuție în care fosta grefieră care l-a și denunțat pe judecător și lichidatorul judiciar discutau despre șpăgile pentru judecător:

FG: Auzi? Da’ noi de Paște, pe lângă cozonacul ăla i-am dat și bănuți?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Cinci sute de lei.
FG: I-am dat cinci sute de lei? Și doar o fi fost mulțumit? Da’ nu te-a numit!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Eu zic că nu …[neinteligibil-vorbesc în același timp]…
FG: Crezi că nu e mulțumit?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Cred că nu e, deși sunt unii care dau cinci sute de lei pe dosar.
FG: Da?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da. …[neinteligibil]…
…………………………………………………………………………………..
FG: A, a folo…! Uite, asta!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da’ nu știu pe ce să-mi notez!
FG: Notează-ți-l pe ceva! N-ai ceva de…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Care-i? Că-l țin minte, lasă!
FG: Unu, doi, șase, patru, cinci.
…………………………………………………………………………………..
FG: Sigur îl ții minte? Că d-aia m-am întâlnit cu tine, să ți-l dau personal, că dacă nebunul mi-a zis să-l dau personal, eu îl dau personal! Nu tu …[neinteligibil]…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: ..[râde]… Eu am crezut că-i ceva mai grav. Stai! Stai, mă, că nu-i grav!
FG: Eu știu?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: S-a gândit…
: Eu știu ce naiba e în capul lui?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: S-a… Nu? Da’ ce-a zis altceva să fiu atentă?
FG: Nu, că n-a vorbit! Nu, nu știi că ăsta nu vorbește cu mine? Intră, îi dau, pleacă… Mai vorbeam noi de ăla mic, da’ acuma nu i-am povestit decât că…
……………………………………………………………………………………
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Auzi?
FG: Da.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Stai, mă, să ne gândim!
FG: Auzi? Da’…[neinteligibil]… tu ce crezi? Că eu pot să-i spun lui…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da.
FG: Că nu e mulțumit? Păi, ce pui…?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Îi spui: „Domn’e, mă frământă tare o chestie…”.
FG: Ăsta, că nebunul ăsta lu’…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Nu, tu poți să-i zici: ” Domn’e, mă frământă… Mă frământă tare o chestie …[neinteligibil-vorbește în șoaptă]… Sunteți mulțumit?”. Zici tu la următoarea, încet așa, că așa se fac lucrurile astea, nu grăbit!
FG: Îhî!
……………………………………………………………………………………
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Poate c-a intrat în virtutea ire… inerției, dar el s-a ținut mult după mine, că …[neinteligibil]…
FG: Da.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: S-a ținut de câteva ori, deci era mulțumit de ăla, știi?
FG: Îhî! Îhî!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Dar totuși, zic, data viitoare…
FG: Să-i bat un apropo, așa?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da. Nu, zici, …[neinteligibil]… :”Domn’e, …[neinteligibil-vorbesc în același timp]… sunteți mulțumit …[neinteligibil-vorbesc în același timp]…?
FG: „E ok între noi, totul?”. Da.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Că se… Ne frământăm amândouă.
FG: Te zăpăci… Mda. Că, așa, suspicios a fost tot timpul.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Că, eu n-am găsit niciunul din care să iau bani. N-am găsit!
FG: A, ți-a dat dosare de doi bani, așa?
……………………………………………………………………………………
FG: Nu, iubita, nu! Eu i-am dat pe ăia toți, că n-am… Am…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: De ce? Că era o mie trei sute!
FG: Păi, da’ cum erau… Că, mă înnebunea! Mă suna din două în două minute, de…!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: I-ai dat toți o mie trei sute?
FG: Da.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Hai, mă, nu! Îl învățăm pe ăsta la …[neinteligibil]…
FG: Uite, poate, că acum o fi bine, că nu se …[neinteligibil]… Vedem ce zice, da?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Îl spurcăm pe ăsta!
FG: …[râde]…
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Serios! Și-o să vrea și data viitoare. …[râde]…
……………………………………………………………………………………..
FG: Bine! Deci, cu ăsta așa să fac! Să-l întreb dacă… dacă e mulțumit sau nu?
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da.
FG: Nu? Sau să întreb întreb cumva:”Ești ok? Ești în regulă sau e totul ok?”
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Da. Și să-i spui:”Nu s-a putut mai mult! Nu s-a putut mai mult!”
FG: Mda.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: „Și când se poate…” Că el vede din acte… concret.
FG: Da.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Eu îi dau toate răspunsurile de la EDEI. Dar degeaba a făcut spume! C-a făcut… Ți-am zis că a zis că ne amendează acu două luni?
FG: Mi-ai zis, da, de…!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Că se dă răspuns, deja, de la D.I.T.L.-uri. Și-am făcut retrimitere. S-au dus fetele, au bătut la ușă, la Fisc:”Dați-ne răspunsul, că nu putem..!” Ne-a dat răspunsul și le-am zis. Cred că nu-i venea să creadă că nu sunt bunuri. Domn’e, nu sunt bunuri! Dacă-mi dă numai tâmpenii.
FG: Ă!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Știi ce face? Eu am văzut. El se uită în astea fiscale și unde scrie active imobilizate își imaginează că are ăla bunuri. Nu-i adevărat! Activele imobilizate îți rămân acolo valorile chiar dacă le-ai avut cândva. Ai înțeles?
FG: Îhî!
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Și îți rămân…
FG: Si poate, că între timp, el le-a vândut sau nu.
CÂNDEA ELENA CRISTINA: Și între timp toți le vând. Toți! Cu trei ani înainte, doi ani le vând. Da’ dacă nu-i contabil… Eu măcar am fost contabil și știu.

În cazul judecătorului Viziru Ciprian Sorin procurorii DNA spun că a primit mit 10.000 lei în luna aprilie 2014, cu titlu de mită, de la practicianul în insolvență , Borza Monica Angela. Mita era dată pentru un alt dosar de insolvență care urma să fie soluționat favorabil. Faptul că judecătorul a primit mi este dovedit chiar de o discuție dintre el și Monica Borza:

BORZA MONICA ANGELA: Ă… ă… Mi-a zis cineva că v-am der… că v-am… am… eu am numărat banii acolo, la fereastră, la… când am dat, la trei… o sută de milioane. Și mi-a zis că m-a filmat când am numărat și când v-am dat eu o sută de milioane.
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Aoleu!
BORZA MONICA ANGELA: Da!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi, stați, că nu… N-ați numărat nimic!
BORZA MONICA ANGELA: Ba eu i-am numărat la fereastră!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Mamă! V-a spus cine, asta?
BORZA MONICA ANGELA: Băie… Mi-a zis… da” nu știu dacă e adevărat sau nu e adevărat, dar eu sunt un pic …
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Dar cine… ă… V-a spus cineva din sistem sau… un prieten?
BORZA MONICA ANGELA: Păi… un prieten!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Bun! Și ce rămâne de făcut? Ce trebuie făcut?
BORZA MONICA ANGELA: Nu știu! Da” nu știu!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi, stați puțin… ă…
BORZA MONICA ANGELA: O să… O să-l mai întreb! O să-l … Eu am zis să… să vină azi pe la mine, să vorbesc cu el, știți? Nu știu… Dar cine? Înseamnă că… acolo, la Tribunal, s-a… nu!
………………………………………………………………………………….
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi, stați, că nu e…! E adevărat? Adică, nu mai știu!
BORZA MONICA ANGELA: Eu… eu… eu-s speriată!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Eu nu mai știu! De când oare?
BORZA MONICA ANGELA: Da, da!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da?
……………………………………………………………………………….
BORZA MONICA ANGELA: Ă… Îl chem… îl chem… îl chem la mine și vorbesc cu el!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da, chemați-l!
BORZA MONICA ANGELA: Îl chem la mine și vorbesc cu el!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Aoleu! Când v-a spus asta? …[sesizează intenția numitei BORZA MONICA ANGELA de a porni autoturismul]… Stați, stați pe loc! Unde mai mergem?
BORZA MONICA ANGELA: Ieri!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Cred că sunteți agitată… nici n-ați dormit!
BORZA MONICA ANGELA: Da, da, da!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: O să mă gândesc și eu de-acuma! Mamă!
BORZA MONICA ANGELA: Hai, că vă duc, așa…!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da” asta a fost acu”…
BORZA MONICA ANGELA: Da!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Când s… dracu”? Juma” de an, parcă, sau…! Nu mai știu! …[indică o stradă cu mâna]… Haideți, că eu am lăsat mașina acolo, pe străduța aia!
……………………………………………………………………………………
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da! Eu mi-aduc aminte de număratul ăla, dar…
BORZA MONICA ANGELA: Da! Nu știu! Eu… cred că eu sunt de vină… Mă rog, nu știu!
VIZIRU CIPRIAN SORIN [rostește pe un ton scăzut]: Mamă!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Înseamnă că e adevărat că… pentru… Cine, dracu”, știa asta?!
BORZA MONICA ANGELA: Nu știu! Nu știu, nu știu, nu știu! Nimic… Nu știu! Ceva e!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi, e ceva, că… nu știam decât… Numai noi doi știam… de căcatul ăsta!
BORZA MONICA ANGELA: Ceva e! Ceva e, da” nu știu ce! Pe mine…
VIZIRU CIPRIAN SORIN: E prieten, deci… E prieten ăsta, care v-a spus? Sau…
BORZA MONICA ANGELA: Eu știu?! Mai poți să… ă… E prieten! El… se zice că-i prieten!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: E prieten!? Adică, e prieten de mai mulți ani? E cunoscut sau e…?
…………………………………………………………………………………….
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da” v-a spus numele meu?
BORZA MONICA ANGELA: Da!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi, de unde m-a… mă știe…? …[indică traseul]… La dreapta!
BORZA MONICA ANGELA: Păi… probabil că au filmat! Eu de unde să…? Așa a zis, c-a… e filmat!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Doamne…! Filmat!? Cu ce, dracu”, e filmat? Păi, e filmat cu camera Tribunalului, că altceva nu…!
BORZA MONICA ANGELA: Nu știu! Nu… Nu știu! Nu știu!
[Timp de 20 secunde, interlocutorii discută cu privire la traficul rutier, după care continuă.]
BORZA MONICA ANGELA: Îl su… Eu îl chem la mine astăzi și…!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Îhm!
BORZA MONICA ANGELA: Vă mai sun! Bine?
VIZIRU CIPRIAN SORIN [folosește o interjecție care exprimă îngrijorarea]: Pfaa…!!!
BORZA MONICA ANGELA [a oprit autoturismul]: Nu, deci eu sunt foarte… Eu zi… eu chiar sunt speriată!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da, am înțeles! …[neinteligibil]… o să lipsească zilele astea, că vine NELU de… ăla, din ITALIA și… mă rog…! Da” nu se poate, cum…
……………………………………………………………………………………
BORZA MONICA ANGELA: O să-l sun eu, să vorbesc cu el în după-masa asta.
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Păi ce-o să-i spuneți? Că…!?
BORZA MONICA ANGELA: Păi, să-l întreb, să văd detalii! Că nu vorbește, el nu vorbește prostii!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Bine, acuma să… Mă rog! Nu știu ce să spuneți acuma… Chiar nu… Să vedeți exact, fără să spuneți da sau nu!
BORZA MONICA ANGELA: Să văd exact despre ce e vorba! Dacă pot să… Nu știu! Să văd! …[neinteligibil]…
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Da! Ă… …[oftează]… Mă rog, vorbiți și cu mine, da? După ce aflați. Imediat ce aflați!
BORZA MONICA ANGELA: Da, da, da! Da! Vă sun!
VIZIRU CIPRIAN SORIN: Oricând sunt la dispoz…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Vestea primită acum de Simona Halep. WTA a făcut anunțul oficial luni, 6 mai
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?