Străinii care vin în București cer prețuri MAI MARI: „Pentru noi e o țară ieftină, mâncarea e ieftină, tramvaiul e ieftin, metroul e ieftin, taxiul e chiar ieftin. Prețurile sunt prea scăzute”

Publicat: 18/05/2015, 12:01

Soții Hans Feddema și Maria Kemna sunt doi olandezi aflați pentru a doua oară în România. Asta pentru că vin în vizită la fiica lor care lucrează aici. Au văzut Bucureștiul iarna trecută, dar au fost curioși și cum arata acum, în timpul verii. Iar motivele pentru a mai vizita încă o dată capitala sunt întemeiate: parcurile sunt foarte frumoase, muzeele sunt interesante, iar totul este la prețuri rezonabile.

„Am văzut multe. Am văzut Casa Parlamentului, am văzut Muzeul de Artă Contemporană, am văzut Muzeul Satului, acum venim de la Muzeul Cotroceni care a fost foarte drăguț. Dar am fost și la AFI Palace, la Promenada, am fost și la un concert foarte frumos de violină în Parcul Herăstrău”, spune Hans Feddema.

Soții Hans Feddema și Maria Kemna

Pentru soția lui Hans, Maria Kemna, muzeele sunt interesante, dar au puțină informație, ceea ce nu le face foarte atractive. În schimb, Mariei îi plac foarte mult parcurile. „Parcurile sunt minunate. Muzeele sunt foarte interesante, dar să le vezi o singură dată. Dar dacă vrei să vezi mai mult din București trebuie să te plimbi. Am mers cu bicicleta prin parc. Natura din București și din jurul Bucureștiului m-a impresionat cel mai mult”, spune Maria Kemna.

Cei doi turiști olandezi spun că prețurile sunt mai mult decât accesibile pentru un oraș ca Bucureștiul. Poate prea mici pentru o țară europeană.

„După cum știți un euro e 4.4 lei. Pentru noi e o țară ieftină, ceea ce e drăguț, mâncarea e ieftină, tramvaiul e ieftin, metroul e ieftin, taxiul e chiar ieftin, ceea ce ce face să fie accesibil pentru noi. Putem înțelege că economia României trebuie să se dezvolte, dar prețurile ar trebui să fie mai mari. Cred că prețurile sunt prea scăzute”, spune Hans Feddema.

Fie în timpul zilei, fie seara, Centrul vechi este vizitat și de mulți oameni de afaceri care își fac timp să vadă Bucureștiul între două întâlniri de afaceri. Italianul Pier Passaia e om de afaceri în domeniul mobilei. Se află pentru a doua oară în București, dar abia acum a reușit să-l viziteze ca turist. Pentru el, Centrul Vechi este comparabil ca un prețuri cu Italia. „ E o stradă foarte frumoasă, cu multe baruri, cu multe restaurante, cu mulți tineri. În această zonă a Centrul Vechi prețurile ar trebui să fie ca în Italia, dar în mod normal prețurile sunt mai scăzute decât în Italia”, a spus Pier Passaia.

Italianul Pier Passaia

Suze și Ray Sewart sunt doi turiști englezi care au venit la București pentru prima dată, să meargă la o nuntă. Pentru că au avut mai mult timp au început să exploreze Centrul Vechi, unde au găsit clădiri minunate. „Clădirile sunt magnifice, foarte frumoase, sunt foarte impresionantă”, spune Suze Sewart, care a observat că în magazine prețurile sunt mici.

Englezii Suze și Ray Sewart

Olandezul Mark de Vos a studiat trei luni la București în anii 90. Întâmplarea a făcut ca în același grup să-și găsească viitoarea soție, o olandeză cu origini în România. Așa că până acum Mark a vizitat de mai multe ori Bucureștiul. Îl găsește de fiecare dată schimbat, cu multe clădiri noi.

„Îmi place mult Centrul Vechi. Ne-am plimbat pe la Casa Poporului, dar e atât de plin de mașini, am simțit poluarea, așa că e mai bine aici unde nu sunt mașini”, a spus Mark de Vos. Pentru el prețurile sunt un pic mai mici decât la Amsterdam, dar consideră că dacă ar sta zi de zi în Capitală costul vieții ar fi la fel de scump ca în orice altă capitală europeană.

Olandezul Mark de Vos

Câți turiști străini au vizitat România în ultimul an

Datele de la Institutul Național de Statistică arată că numărul turiștilor străini care au vizitat România, în 2014, a fost de aproximativ 1,9 milioane, aceștia cheltuind peste 5,09 miliarde de lei. În plus, în primele trei luni ale lui 2015 numărul turiștilor a fost cu 13% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Cei mai mulți dintre turiști stau, în medie, trei zile în Capitala României. Atuul orașului este reprezentat de prețurile mici. Un city break în București costă de două ori mai puțin decât unul în Viena sau Barcelona și e de trei ori mai ieftin decât o călătorie la Paris, Roma sau Amsterdam.Centrul Vechi rămâne atracția principală pentru turiștii care vin în București.

În medie, un sejur de trei zile în București, cu două nopți de cazare, masă și un tur al orașului inclus, costă 116 euro. Firmele de Tursim arată că Bucureștiul este mai ieftin decât Budapesta și la jumătate de preț față de Istanbul.

Cu toate că e vizitat zilnic de mii de turiști, Bucureștiul nu are o strategie prin care să atragă turiștii. Primăria Capitalei a adoptat de curând o hotărâre prin care va investi lunar 500.000 de lei pentru a promova orașul ca destinație turistică, începând din această vară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?