STREINU-CERCEL, recomandări de ultimă oră: „Stați în case inclusiv de Paște! Virusul parșiv se ascunde în praf și în mizerie”

STREINU-CERCEL, recomandări de ultimă oră: „Stați în case inclusiv de Paște! Virusul parșiv se ascunde în praf și în mizerie”
Foto: Captură / Pixabay
Publicat: 29/03/2020, 20:45
Actualizat: 30/03/2020, 00:01

Medicul Adrian Streinu-Cercel a venit cu o serie de avertismente dure pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Șeful Institutului Matei Balș a recomandat ca românii să rămână în case inclusiv de Paște.

”E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie. Și de aceea am rugat pe toată lumea, pe toate autoritățile locale, să iasă, să spele bine străzile, gardurile, parcurile, etc. Pentru că acolo se găsește virusul. Dacă vom înțelege să stăm și în casă de Paști, atunci acea estimare, precum că după sărbătorile Pascale vom avea o problemă mare, ar fi ștearsă cu buretele. Dacă nu înțelegem acest lucru, atunci, acest scenariu va fi, foarte probabil, la vedere”, a declarat medicul, într-o intervenție la teledonul Români Împreună.

”Nouă ne place să vorbim de inteligență artificială și de mașini care învață. Dar uităm că natura face acest lucru cu miliarde de ani înainte de apariția omului pe Pământ. Noi încă nu ne-am învățat că nu trebuie să fim brutali cu mama natură. Motiv pentru care facem tot felul de drăcovenii și mutăm tot felul de lucruri, favorizând pasajul între specii. De când s-a deschis virusologia, s-a văzut cât se poate de clar că aceste virusuri, pe măsură ce trec de la un om la altul, își cresc virulența. Dacă, pentru modelul China, paternul a fost persoana în vârstă, pentru modelul Italia a fost majoritate același patern de persoane în vârstă, pentru Spania și Franța, paternul e 40-50 de ani. Noi acum am avut o relație foarte strânsă și cu Spania și cu Franța și cu Italia, și cu Israelul și, practic, avem acum câteva clustere care vor defini evoluția ulterioară. Într-adevăr, nu mai vorbim acum despre persoane în vârstă, deși rămâne principala categorie pe listă, dar trebuie să ne obișnuim cu gândul că persoanele de 40-60 de ani vor avea, posibil, probleme”, a spus șeful de la Matei Balș.

„Noi, în momentul de față, suntem la o capacitate de 20 de paturi la terapie intensivă și, conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40, pentru ca, după 2 luni, să fim undeva la 60 de paturi la terapie intensivă”, a mai spus acesta, referitor la capacitatea Institutului Matei Balș.

Adrian Streinu Cercel a lăudat inițiativa teledonului Români Împreună.

”Cea mai mare nevoie în momentul de față o reprezintă nevoia de calm și de liniște. Am spus și cu alte ocazii, atunci când suntem calmi, nu suntem pătimași, nu ne enervăm, atunci vom face lucrurile cât se poate de bine și nu vom greși. Dacă ne agităm, atunci avem șanse să greșim! Eu vreau să vă felicit pentru gestul fantastic pe care îl faceți astăzi și mai mult decât atât, tuturor compatrioților pentru că și-au rupt din timpul lor și au dat curs la invitația pe care ați făcut-o dumneavoastră pe televizoare. E foarte important că românii s-au mobilizat și este o dovadă în plus că, atunci când țara are nevoie de ceva, oamenii din această țară știu să se mobilizeze exemplar. Le mulțumesc din tot sufletul”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu