Gândul
  • Publicat:
Știri

Strigătele de disperare ale mamei Alexandrei: „Dincă, moş nemernic, să arzi în chinuri!“/ Curtea de Apel hotărăște unde se va judeca dosarul Caracal

Strigătele de disperare ale mamei Alexandrei: „Dincă, moş nemernic, să arzi în chinuri!“/ Curtea de Apel hotărăște unde se va judeca dosarul Caracal
Simona Cumpanasu participa la un mars de protest fata de abuzurile politiei, procurorilor si judecatorilor, alaturi de familia Alexandrei Macesanu, adolescenta din Caracal rapita in luna iulie de Gheorghe Dinca, in Piata Constitutiei din Bucuresti, sambata 11 ianuarie 2020. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Curtea de Apel Craiova hotărăște marți unde se va judeca în continuare dosarul Caracal, după ce Părinții Alexandrei Măceșeanu au cerut strămutarea procesului d ela Slatina. Tudorița Măceșanu a răbufnit și l-a numit pe suspectul în cazul Caracal „moș nemernic”.

Părinții Alexandrei susțin că nu mai au încredere în autoritățile oltene, așa că cer strămutarea procesului, de la Tribunalul Județean Olt.

„Ne-am deplasat la Tribunalul Olt pentru a depune două cereri, una de strămutare a acestui dosar (…) şi am solicitat strămutarea acestei cauze, pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat de părtinire privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească. Este de notorietate şi ştim cu toţii nivelul la care s-a conlucrat în acest judeţ, în care poliţiştii prieteni cu lumea interlopă ar putea să implice cumva judecătorii şi să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea lor“, a declarat Aurel Moldovan, avocatul familiei.

Strigătele de disperare ale mamei Alexandrei: Nu mai pot, am ajuns la capătul răbdării

Mama Alexandrei susține că a ajuns la capătul puterilor și a răbufnit în ziua în care împreună cu mama Luizei Melencu a a strâns toate lumânările și coroianele din fața casei lui Dincă: „Aştept să văd ce vor hotărî magistraţii de la Craiova. Nu mai pot, am ajuns la capătul răbdării. Până acum am vorbit frumos, dar nu mai pot. Dincă, moş nemernic, să arzi în chinuri. Eşti un nenorocit. Ne-ai distrus viaţa!“, a strigat Tudorița Măceșeanu.

Gheorghe Dincă, trimis în judecată în data de 15 ianuarie

Gheorghe Dincă  a fost trimis în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Inchide